Бъдещето на офиса: От технологично напреднал офис към социално интелигентен офис | Creative Home

Бъдещето на офиса: От технологично напреднал офис към социално интелигентен офис

Съвременното работно място е на прага на голяма трансформация. Дигитализацията, цифровизацията и изкуственият интелект променят из основи начина, по който функционира всеки бизнес. Особено милениалите виждат в тези тенденции начин за създаване на по-ефективна и гъвкава работна среда, която им позволява да участват по-пълноценно в работата си.

Офисът на бъдещето ще бъде продължение на човека в него, а не просто място, където той отива след работа. Характерът на работата се развива бързо, като заедно с това се променят и очакванията към служителите. Днешните служители са днешните клиенти и утрешните служители. За да успеят утре, предприятията трябва да започнат още днес, като трансформират офисите си от ергономична гледна точка от технологично напреднали в социално интелигентни.

Нека да проучим какво означава това и как можете да трансформирате офиса си, така че той да се адаптира заедно с вас, вместо да бъде принуден да се променя заедно с времето.

Тъй като динамиката на работния ден продължава да бъде нарушавана от технологиите, физически адаптивният офис става от съществено значение. Служителите искат да се чувстват сигурни и комфортно, докато са в офиса, независимо дали става въпрос за свободно разхождане или за възможност да седят удобно в същото пространство.

Все повече се признава, че самият офис трябва да се промени, за да подкрепи тези нужди и да отговори на потребностите на служителите, така се популяризира идеята за социално интелигентен офис. Физическото оформление на офиса често е продиктувано от наличните към момента технологии, които сега се променят по-бързо от всякога. Ако проектирате нов офис, обърнете внимание на стандартното разположение на кабинетите. Тъй като работата продължава да се променя, от решаващо значение е да преосмислите оформлението и дизайна на офиса.

В този смисъл, видима е технологичната промяна, но тя трябва да послужи за подобряване на цялостната офис среда като социално пространство. Тази промяна на технологично ниво носи различни тенденции в крайната концепция за съвремeнните офиси, която може да бъде избирана според възможностите и която да бъде контрапункт на домашния офис, който набра популярност през последните две години, но данните за продуктивността не са толкова лесно измерими. Това поставя компаниите в ситуация да търсят решение за създаването на социално интелигентен офис

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap