Арх. Веселин Китанов & Node Studio – Architecture and design

Дневна: Споделяме с вас проекта ни за една млада двойка- лаконичен и функционален, изпълнен с естествени текстури и цветове. Фактическото състояние на апартамента ни сблъска с доста негативи, обвързани основно с недостига на функционална жилищна площ. Разполагахме с малка дневна зона, в която трябваше да съвместим цели четири отделни функции- зона за отдих, кухня, трапезария и работно място. Целта ни беше да направим една стая толкова функционална, колкото таланти имат клиентите ни.
Финалният продукт – дом, който напълно отговаря на нуждите на младата двойка.

Спалня: Наличието на много елементи далеч не е задължително. Използвахме дървото като основен мотив, за да обвържем цветовото решение на стаята и да придадем необходимия за всяка спалня уют, и го комбинирахме с мебелировката. Освен като материален акцент дървото се превръща в и във функционален разделител. Като резултат имаме достатъчно естествена светлина, ясно изразени линии и комфортен текстил. Всичко това допринесе към идеята простанството да се превърне в истинска зона на спокойствие в дома.

Баня: Банята е едно от най-малките, но същевременно и най-важни пространства в едно жилище, а добрият дизайн в нея е съчетание от функционалност и уют. Тук отново площта беше ограничена, но това не ни попречи да организираме банята, така че напълно да отговаря на нуждите на собствениците. А стилната дървена облицовка на душ пространството е акцент, който пренесохме като продължение на изчистената линия с дървесина, по която поехме и в другите помещения.

Галерия:

Проект на арх. Веселин Китанов и Node Studio - Architecture and design

Галерия:

Проект на арх. Веселин Китанов и Node Studio - Architecture and design

Архитект:

E-mail бюлетин