Хидромасажна вана, джакузи или СПА – кое да изберем | Creative Home

Хидромасажна вана, джакузи или СПА – кое да изберем

Хидромасажна вана, джакузи и СПА – всичките те представляват нещо като мини басейни с вода, обикновено предназначени за повече хора. Техните разлики се свеждат до името на марката, местоположението и конкретната употреба.

Те са известни още и като „горещи вани“ подходящи за релакс и затова срещаме някои от тях във всички спа центрове.

Какво представлява джакузито

Джакузито всъщност е запазена марка за спа центровете. През 1956 г. братята Якуци създават оригиналната хидротерапевтична вана с изобретяването на подводна помпа, която пациентите с артрит могат да използват за облекчаване на болката. Десетилетие по-късно е създадена и първата в света интегрирана вана, която започва да се нарича джакузи, заради особеностите на изговаряне фамилията на братята създатели. Още едно десетилетие по-късно компанията изобретява големи вътрешни, хидромасажни вани, които могат да съберат голям брой хора.

Джакузито е подходящо за всички и действа благоприятно на физическото и психическото здраве. Въпреки че то е предназначено за спа центровете и хотелите, може да се сдобиете и вкъщи с такова. В зависимост от размера на вашето джакузи, можете да го инсталирате или във вашата баня, или в задния си двор.

Какво е хидромасажна вана

Хидромасажната вана представлява голяма вана с гореща вода, която хората могат използват за релаксация, хидротерапия или просто за забавление. Терминът хидромасажна вана е общ, отнасящ се до всяка вана, независимо дали има дюзи, балонери или изобщо няма допълнителни функции. Разликата между обикновената вана и тази е, че е с по-голям размер, тъй като е предназначена да се използва от повече хора. Обикновено се поставят на открито във вътрешните дворове или в задните дворове, въпреки че е възможно инсталирането им на закрито. Хидромасажните вани обикновено са над земята.

Едно от най-добрите неща за тези вани е способността им да поддържат зададена температура. Благодарение на напредналите технологии можете да зададете избрана температура и да очаквате вашата хидромасажна вана да е гореща и готова за използване по всяко време. Няма нужда да чакате тя да загрее.

Хидромасажните вани могат да варират от много прости дизайни с няколко струи до сложни с изключително голям брой струи. Те предлагат много по-добра релаксация от спа, защото са по-удобни, по-енергийно ефективни, по-лесни за поддръжка и осигуряват по-добър масаж.

Какво е спа

Спа центровете са места, където богатата на минерали изворна вода, като тази от естествени горещи извори, се използва за лечебни бани и други здравни процедури.

В жилищни условия, вградените спа центрове обикновено се изграждат прикрепени към наземния басейн и са също това, което най-вероятно ще видите в хотел или фитнес зала. Наземните спа центрове обикновено имат пейка и няколко дюзи, вградени по периметъра. Загряват се дълго време и изискват значително количество енергия, за да се поддържат горещи.

Хидромасажна вана, джакузи или СПА – кое да изберем

Източник:https://i.pinimg.com/736x/51/5b/e7/515be75a04e0952f152c005133c11dc4–spa-rooms-bathroom-spa.jpg

Една от най-големите разлики между хидромасажните вани и спа е използването им. спа центровете обикновено са самостоятелни, които осигуряват здравни процедури в допълнение към процедурите за водна терапия. Хидромасажните вани обикновено са преносими със собствени водопроводни и електрически системи за управление. Хидромасажните вани, спа и джакузито предлагат релаксация, отдих и хидротерапия.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap