Идеи за детска стая, които ще стимулират въображението на детето (СНИМК)

Не само цвета, но изобщо създаването на спокойно и удобно пространство е от ключово значение за всички идеи за детска стая. Малките деца обичат да оглеждат пространството си и да бъдат визуално стимулирани, така че стая с цветни произведения на изкуството, творчески фокусни точки и неща, които да привличат вниманието на бебето, са задължителни.

Идеите за детска стая за момиченца са мястото, където можете да си позволите да бъдете изключително креативни, да се забавлявате със схемата, за да създадете по-ангажиращо пространство за сън и игра.

Идеи за детска стая, които ще стимулират въображението 

Спокойно усещане със семпли цветове

Отдалечете се от смелите ярки цветове и изберете по-топла цветова палитра. Тапетите, спалното бельо и обзавеждането с тези цветове ще зарадват вашето малко момиченце, а вие не забравяйте към интериора да добавите и много плюшени играчки.

Придайте декоративен завършек на идеята за тапети за спалня с шарки, като добавите релефна рамка около стаята точно под височината на тавана. Създайте релефен ефект, като използвате кръгла плоча като шаблон, запълвайки с по-тъмен цвят на боята.

Разчупете бялата детска стая с ярки цветове

Класическото бяло никога не излиза от мода и е универсален вариант, ако искате да подготвите детската стая още преди пристигането на бебето. Добавянето на ярко спално бельо, цветен килим и аксесоари е лесен начин за добавяне на допълнителен цвят – бебетата се стимулират от смели нюанси и по този начин засилвате интереса им.

Рисувана стена

Веселия пейзаж на стената в детската стая винаги е добра идея, която развива въображението на вашето малко момиченце. Създайте закачлив фон със забавна схема. Ако подготвяте стаята за вашата малка принцеса не пропускайте най-важния компонент, а именно розовия цвят. Едва ли има момиченце, което да не обожава този цвят. Добавете и стикери, които да залепите по стената. Така ще направите вида на стената още по-красив и интересен.

Мини галерия на стената

Помислете за галерия с картини на една от стените, за да украсите спалнята на вашето момиченце и да осигурите визуална стимулация. Изберете тема, така че снимките да стоят добре заедно, като герои от детски филмчета или кадри от любима книжка с картинки.

Изберете щампи в различни размери с рамки и стойки в координиращи пастелни нюанси – след това подредете на стената на нивото на очите, за да може вашето малко момиченце да се наслаждава.

Създайте спокоен кът за четене

Ако вашето дете вече е на възраст, в която може да чете книги, то тогава една очарователна идея е да създадете специален и спокоен кът за четене, където да прекарва повече време.

А ако детето е все още много малко и мама обича му чете приказки, включете в интериора стол и табуретка, за да може родителят да седне и да се отпусне. Не забравяйте да  инсталирате набор от рафтове за книги на стената за лесен достъп. Когато става въпрос за детска стая или стая за игра, тънките рафтове са идеални.

Боядисайте вратата за цветна фокусна точка

Придайте на обикновената стая приятна промяна на цвета, като боядисате вратата в слънчев нюанс. Лесен вариант, ако не искате да се ангажирате с цялостна цветова схема.

И ако искате нов облик след година или две, просто боядисайте отново вратата в нов ярък цвят. Създаването на акцентен цвят е идеална за идея за неутрална стая за тези от вас, на които им предстои да имат дете, но не знаят все още неговия пол, а са нетърпеливи със създаването на детската стая. Вратата бързо и лесно може да се боядиса и в синьо или пък в розово или друг цвят, който изглежда много свежо и красиво като този на картинката.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap