Най-добрият избор за стайни растения през студените месеци във вашия дом

Стайни растения – те красят интериора ни през цялата година, но най-добрите такива растения за по-студените месеци придобиват допълнително значение, добавяйки живот, цвят и намаляващи стреса, пречистващи въздуха качества.

Те придават цвят и интерес на закрито, докато няма как да разчитаме на външния двор за това, а и са по-издръжливи понякога на предизвикателните условия в домовете ни през по-студените месеци. Има много стайни растения, от които да избирате през цялата година, включително такива, които не изискват поддръжка или стайни растения със слаба светлина, които също ще се справят добре в месеците, когато повечето растения са в латентно състояние.

Най-добрият избор за стайни растения във вашия дом

 

НЕФРИТОВО РАСТЕНИЕ – КРАСУЛА

Красулата – известна още като нефритовото растение – е страхотно зимно стайно растение. Това цвете не се притеснява от топли и по-студени условия и може да издържи достатъчно лесно на условия на слаба светлина. Докато спазвате месечната рутина за поливане и му давате малко слънчева светлина, ще продължи до пролетта и лятото.

Растенията от нефрит могат да направят прекрасно допълнение към витрината на скрина като кухненски растения и групирани с набор от други по-малки растения, ако заложите на подобна декорация.

Сукуленти

Въпреки че са малки по размер, сукулентите са известни със своята здравина и лесна поддръжка на закрито.

Сукулентите се адаптират към всякакви условия на околната среда, вариращи от сух климат до тежки суши. Въпреки това, докато те могат да виреят при различни температури и нива на влажност, тайната на успеха при сукулентите е поне четири часа пряка слънчева светлина на ден и специални грижи да не се поливат“, обяснява специалистът Линдзи Пангхорн.

Уверете се, че знаете как да се грижите за сукулентите през зимата и кога да ги поливате, за да можете да се наслаждавате на тези малки красавици през цялата година.

Oxalis triangularis

Обикновено наричан фалшив трилистник, е другият най-добър избор на зимни стайни растения. Без много усилия за поддръжка, нежно и красиво декоративно стайно растение с ярки лилави листа и камбановидни цветя.

Тези красиви и отличителни растения затварят цъфтежа и листата си през нощта, след което се отварят широко към утринната светлина, добавяйки допълнителен чар към присъствието си във всеки дом.

 

Традесканция

Tози вид традесканция е градински хибрид на Tradescantia virginiana, която произхожда от югоизточните части на Северна Америка. В култура е от 17 век. Градинската традесканция е традиционно растение с дълга традиция на отглеждане в дворовете, макар и малко позабравено и пренебрегвано в последно време.

Листата са линейно ланцетни, матовозелени, до 20 см дълги. Стъблата са разклонени и разчленени на възли, изправени, облистени. Цветовете са плоски, събрани в неголеми чадъровидни съцветия. Плодът е кутийка. Напълно зимоустойчиво растение.

Аглаонема

Има редица аглаонеми, определени от експертите като едни от най-добрите зимни стайни растения.

„Aglaonema Pink Star е прекрасно, рядко растение, което ще вирее лесно във вашия дом. Толерантни към условия на слаба светлина и лесни грижи, това са перфектни растения за начинаещи, но привлекателни колекционерски растения за по-опитни производители.“, казва Емили Лоулър от Happy Houseplants, която добавя, че това е добър избор за растение, ако търсите вид на джунгла към вашия интериор или сте фен на зашеметяващата зеленина.

Сортове като този, които имат красиви розови или червени листа, са идеални за добавяне на малко цвят към дома ви през зимните месеци.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap