Орхидея – какво символизират различните цветове

Като богатство от символика, всяка цветна орхидея има свое собствено значение. Любимите орхидеи като Phalaenopsis, Dendrobium и Cymbidium могат да се предлагат в нюанси на червено, розово, бяло, синьо, зелено, лилаво, оранжево и жълто.

Въпреки че повечето хора свързват орхидеята с чар и красота, изтънченост и плодородие, това красиво цвете е идеално за всяко тържество или за декорация на вашия дом.

Орхидеята по право се счита за символ на хармония и съвършенство. По, това цвете е родено от парченца дъга, което означава, че носи радост. Много експерти смятат, че тези нежни цветя са се появили на Земята преди около 100 милиона години.

Първото писмено споменаване на орхидеи датира от VII век пр.н.е. NS. Във Филипините винаги се е смятало, че орхидеите носят късмет и са талисман срещу злото око и отрицателна енергия. В литературата на древен Китай орхидеята е възхвалявана, заради своите лечебни свойства и невероятна красота.

И известният мислител Конфуций е бил луд по това цвете. В своите писания той многократно го е споменавал, подчертавайки: „Общуването с добри хора – все едно да си в стая, пълна с орхидеи“.

Ето какво символизира всеки един цвят, в който се среща красивата Орхидея

 

Сини орхидеи

Няма по-добър подарък от синя орхидея за някой, когото смятате за красив по уникален начин. Синята орхидея символизира необичайната, но естествена красота, която може да се намери и в хората, които са важни за нас. Освен красота, рядкост и уникалност, синята орхидея е и символ на духовност.

Червени орхидеи

За да увеличат собствената си сила и сила, ацтеките пиели еликсир, направен от шоколад и орхидеи. Тъй като силата е част от символиката, червените орхидеи също представляват решителност, смелост, постоянство, желание, страст и любов. Те са чудесни за изпращане на човека, когото обичате дълбоко, или за съчетаване с червени рози за перфектната декорация.

 

Розови орхидеи

Розовите орхидеи са символ на благодат, нежност, невинност, щастие, игривост и плодородие. Розовите орхидеи също са чудесно допълнение към декора за бебешки душове, кръщенета и дори сватби. Тези красиви цветя са също и символ на  искрени чувства, дълбока привързаност и първа любов.

Бели орхидеи

Когато мислим за белия цвят, чистотата е следващата мисъл, за която се сещаме. Като символ на чистота, тези свежи орхидеи също символизират вяра, смирение, безопасност, елегантност, невинност и красота. Изберете да включите бели орхидеи във вашия сватбен флорал за чистота и елегантност, да ги покажете на конкретно място за поклонение за вяра и духовност или просто да се насладите на красотата им във вашия дом.

 Лилави орхидеи

Викторианската епоха има траен ефект върху символиката на орхидеите, тъй като висшата класа е показвала голямо възхищение към тези вдъхновяващи благоговение цветове. Оттогава лилавите орхидеи символизират авторитет, достойнство и кралска власт. Ако обичате да изпращате цветя, лилавите орхидеи ще ви помогнат да покажете възхищение и уважение към тези, които ще ги получат.

Жълти орхидеи

Като весело, щастливо и оптимистично цвете, жълтите орхидеи са символ на приятелство, ново начало и радост. Този брилянтен ярък цвят е идеален за изпращане на приятели на дълги разстояния, насърчаване на ново начало и предизвикване на щастливи емоции.

Оранжеви орхидеи

Оранжевото е прекрасен цвят, представящ творчеството, вълнението, слънцето и успеха. Ентусиазмът, смелостта и гордостта също са символи на оранжевата орхидея. Украсете всеки празник с оранжеви орхидеи, като ново приключение, за да внесете свеж тласък и вдъхновение. Оранжевите орхидеи са подходящи и за вашия офис или дом.

Зелени орхидеи

Обичаме да изпращаме зелени орхидеи на приятели и семейство, които може да се нуждаят от допълнителни благословии и късмет. Този смислен жест е вдъхновен от символите, свързани със зелените орхидеи, включително късмет, добро здраве, дълголетие и дори природа. Според японската култура се смята, че показването на зелена орхидея в дома или офиса ви носи късмет в живота и кариерата ви.

 

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 26

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap