Чувствате се потиснати и нещастни? Ето кои неща в дома са източник на лоша енергия

Чувствате се потиснати и нещастни? Когато влезете в стая, обърнете внимание какво изпитвате. Вдъхновява ли ви заобикалящата ви среда? Или се чувствате неприятно, сякаш сте потиснати и нещастни?

Ако е така, незабавно обърнете внимание на декора на стаята и всички предмети и аксесоари, които има там. Изненадващо, тези неща могат да окажат влияние върху ежедневните ви емоции.

Ето кои неща в дома са източник на лоша енергия

Наследствени реликви и подаръци

Вероятно всеки ваш близък или част от семейството ви подарява неща, които са скъпи за него и дори да не ги харесвате, ви е изключително неудобно да ги откажете. И така от любезност, вие приемате тези подаръци и ги оставяте във вашия дом, без изобщо да подозирате колко опасни може да са те.

Когато не харесваме определени предмети/подаръци, те ни напрягат емоционално и причиняват физически безпорядък. Ние съхраняваме неща, които не отговарят на нашето чувство за стил, и тогава нямаме място за предмети, които наистина биха ни донесли радост.

Книги, които вече не обичате

Книгите са неразделна част от живота на много хора. С тях, ние преживяваме нови емоции, изпитваме уникални и неописуеми чувства, пренасяйки се в друг по-различен и вълнуващ свят. И колкото може да ни направи щастливи и една книга, също толкова може да бъде и вредна за нас. Книгите с драматични любови и нещастни събития могат да донесат много негативна енергия не само на нашия дом, но и на самите нас.

Обичате да гледате телевизия, но…

Ако имате навика да щракнете върху телевизора веднага щом се приберете вкъщи, знайте, че излишния шум причинява прекомерен стрес (и прави ежедневните ви задължения по-предизвикателни), така че е по-добре да съхранявате телевизора си зад шкаф, за да намалите желанието си да го държите включен през цялото време. Опитайте се да не включвате телевизора поне една седмица и ще забележите колко по-спокойни ще се чувствате.

Вашите спомени от детството

Навярно никога няма да се откажете от любимата си кукла или плюшено мече и колкото и да ви е трудно да се разделите с тях, трябва да знаете, че присъствието им може да има емоционални последици върху вас. Отдавна вече не сте деца и тези мили спомени не биха ви донесли същото щастие, както преди. И колкото повече ги гледате, толкова повече се натъжавате и изпитвате меланхолични чувства.

Колекции, които вече не носят радост

Някога обичана колекция може да се превърне в обременяваща, когато вече не ви харесват артикулите в нея. „Колекцията е свързана със спомени за период от живота или човек и затова трудността при раздялата може да бъде несъзнателното усещане, че изоставяте спомена или човека“, казва д-р Гейл Солц, психиатър.

Тежки завеси

Дебелите кадифени завеси обгръщат хола ви в тъмнина и почти веднага привличат целия прах в дома ви. „Като цяло, колкото по-тежки са вашите мебели и прозорци, толкова по-тежка е атмосферата“, казва Лора Бенко, експерт по холистичен дизайн. Има определени моменти, когато пространството изисква значителна и по-тежка завеса, но подбирайте внимателно облицовките на прозорците си и не забравяйте, че „леко и ефирно“ ще ви накара да се чувствате по-свежо, проветриво и приятно.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 2.6 / 5. Брой гласове: 12

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap