6 лесни стъпки за почистване на тапицирани столове

6 лесни стъпки за почистване на тапицирани столове

Най-доброто време, в което може да почистите тапицирани столове всъщност зависи от тяхната употреба и състояние. Ако столовете ви се използват ежедневно и след няколко месеца започват да изглеждат малко износени и мръсни, почиствайте ги сезонно. Ако се използват рядко, почиствайте ги всяка година, за да махнете праха и да ги поддържате в добро състояние.

Ето какво трябва да имате под ръка, за да почистите вашите тапицирани столове – прахосмукачка с приставка за тапицерия или четка, топла вода, препарат за съдове или пране, чисти кърпи, водороден пероксид (3%), бял оцет или закупено от магазина средство за премахване на петна, четка с мек косъм и парочистачка (по избор).

 

Как да почистите тапицирани столове в 6 лесни стъпки

Стъпка 1: Вакуум

Първата стъпка в почистването на вашите тапицирани столове е да ги почистите с прахосмукачка. Това ще премахне мръсотията и нивото на повърхността и може да помогне за избледняването на повече полепнали петна. За прахосмукачка използвайте приставката за тапицерия. Ако вашата прахосмукачка няма такава, използвайте приставката с четка. С малки, нежни движения почистете с прахосмукачката тапицерията, за да почистите и повдигнете косми, трохи и други отпадъци.

Стъпка 2: Направете своя почистващ разтвор

След това съберете останалите си почистващи средства. Вземете голяма купа с много топла вода (толкова топла, колкото можете безопасно да се справите с нея) и добавете чаена лъжичка мек препарат за пране или миене на съдове. Смесете двете заедно, докато получите сапун.

Стъпка 3: Почистване на място

Сега е време да поработите върху отстраняването на всички твърди петна. За да ги почистите, можете или да използвате закупен от магазина препарат за петна, или можете да си направите свой собствен с 3% водороден прекис или бял оцет. И в двата случая потопете чиста кърпа в препарата за отстраняване на петна и внимателно попийте петното, преди да го оставите да престои 10 минути. Докато работи, преминете към следващата стъпка.

Стъпка 4: Почистете столовете си

Потопете друга чиста кърпа в сапунената смес, която сте направили по-рано, и изстискайте излишната течност. След това използвайте кърпата, за да намокрите внимателно цялата тапицирана повърхност на стола, като внимавате повърхността да е достатъчно влажна, без да е наситена с вода.

Стъпка 5: Изтъркайте и изпарете

След това вземете четката си с мек косъм и много внимателно изтъркайте сапунената смес в тапицерията.

Стъпка 6: Изплакнете и подсушете

За да завършите почистването на вашите тапицирани столове, потопете чиста кърпа в топла вода и я изстискайте, докато стане съвсем влажна. След това почистете с влажната кърпа цялата тапицирана повърхност, като повторите, ако е необходимо, с допълнителни чисти кърпи, докато тапицерията се освободи от пяна.

 

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap