Абстрактно изкуство – как да стане част от домашния ви декор

В съвременния интериор дизайн, излагането на абстрактно изкуство по стените на дома не е нищо извънредно. Дори един от първите съвети на интериорните дизайнери към клиентите, които са колебливи е: „Не се страхувайте от абстрактното изкуство”. В статията ще говорим само за абстрактно изкуство под формата на картини, защото то е най-често използването в интериорния дизайн.

Какво е абстрактно изкуство?

Абстрактното изкуство е термин, който се свързва с визуален език изобразяващ форми върху платното, които са независими и различни от реалистичните образи, които познаваме. Казано така, понятието е много широко, но всеки човек, без да е познавач на изкуството, когато види абстрактно платно, много бързо ще разпознае, изкуството попадащо в тази категория.

За да не задълбаваме много в понятието, ви показваме примера от фотографията. Виждате картината в интериора, в доста голям размер, но изградена само от бели и черни геометрични фигури. Тя създава фокусна точка и брилянтно се съчетава с дивана под нея.

Задайте собствени правила 

Абстрактното изкуство е много силен и стилен елемент от всеки интериор, затова не се притеснявайте, че цветовете на мебелите не съвпадат или посланието на картина не е съвместимо с интериорния стил. Не забравяйте, че е изкуството е това, което трябва да впечатлява и да се откроява, така че нека то да вземе превес в интериора като крайна завършваща естетическа точка.

И все пак, ако искате цветовете в платното да съвпаднат със стила или интериора, какво да правите?

Ако в дома ви има няколко акцентни цвята, чудесен начин да ги свържете един с друг е като намерите произведение на абстрактното изкуство, което носи много от същите тонове. Да кажем, че сте заложили на електриково синьо – монтирането на платно с много от същите нюанси ще почувствате стаята добре обмислена и завършена.

Не всяко абстрактно изкуство изобилства от форми и цвят. Лесен начин да интегрирате  стилно и красиво произведение във вашия дом е да изберете минималното, като например платно в неутрални цветове. Има художници, които се фокусират повече върху прости графики и по-малко цветове. Те могат да бъдат добро начало. По този начин можете да осигурите търсеното ниво на изтънченост, без да стимулирате прекалено окото.

Внимавайте за размера

Абстрактното изкуство често е в доста  то е в плодовит мащаб. Това създава красиво изявление, но помислете за вашето пространство, преди да монтирате. Възможно е, ако работите с по-малко жилищно пространство, среден, дребен шрифт ще бъде по-добро съвпадение, за да не изпревари стаята.

Изненадайте с местоположението

Може да се сетите за очевидните места за окачване на споменатите произведения на изкуството: над дивана, до леглото – но защо не проявите креативност с разположението си? Абстрактното в много отношения е предназначено да бъде неочаквано, така че защо не го поставите тактично във вашата баня, кухня или антре.

Съчетайте абстрактното с допълнителни произведения

Ако сте по-скоро безстрашен декоратор, бихте могли да се впуснете в интериора с цяла стена, където фокусното произведение, ще бъде абстрактното, но то ще бъде заобиколено с други произведения като фотография, минимални скици или дори портрети в класически стил. Това със сигурност ще придае ексцентричност в интериора.

Абстрактно изкуство – как да стане част от домашния ви декор

https://www.pinterest.com/pin/492649947513055/

В кои стилове интериорен дизайн се ползва абстрактно изкуство?

Въпреки всички, абстрактното изкуство като дело на модерния свят и култура, много повече си подхожда с някои стилове за сметка на други. Баухаус стилът, Минимализмът, Съвременният стил, Арт Деко, това са чудесни основи за завършване на интериора с абстрактни картини. Ако обаче обзаведете пространство в традиционен стил, във Викториански стил, в Рустик груб стил, тогава вече ще трябва много да внимавате с абстрактните образи.

Откъде да купите абстрактно изкуство?

Купуването на абстрактно изкуство онлайн не винаги трябва да бъде огромна инвестиция. Ако сте начинаещи колекционери е добре да започнете с малък размер на платното и цена. Онлайн пазарът вече е достатъчно разширен и ви позволява да намерите красиви, единствени по рода си абстрактни произведения от не толкова известни художници, които може да са във вашия ценови диапазон. Така хем ще направите добро на себе си, хем ще подкрепите и тяхното изкуство.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap