Баухаус баня

Искате да създадете Баухаус баня? Статията можете да послужи като начално ръководство за опознаване на елементите в банята, които са вдъхновени от Баухаус школата по изкуствата, основана през 1919 г. Тя създава артистично движение, което предизвика революция в дизайна, която все още усещаме въздействието на днес. Идеолозите на движението насърчават модерен и креативен подход към изобразителното изкуство, с цел да инжектират креативност в създаването на интериорни и екстериорни решения за бита на хората.

Базиран на концепцията за „цялостно произведение на изкуството“, Баухаус съчетава занаяти, изкуство, простота и любопитство към функцията на всеки детайл. Резултатът е опростени, практични и красиви неща – идеалното вдъхновение за дизайна и на една съвременна баня.

Ще ви покажем насоката как можете да придадете вид на Баухаус във вашата съвременната баня, като внесете нотка от артистичния гений създал тази революция в интериорния дизайн.

Функционални и модулни мебели

Баухаус дава приоритет както на функционалността, така и на стила, така основната линия са практични мебели, които изглеждат страхотно. Когато внедрявате концепцията във вашата баня, потърсете атрактивни части, които ще спестят място и ще добавят организация. В основата на мебелите са чистите геометрични линии и използването на промишлени материали за тяхното създаване.

Баухаус баня

https://www.pinterest.com/pin/109001253470811694/

Съвременните модулни мебели биха направили основателите на Баухаус горди. Лесни за инсталиране, персонализирани и олекотени, те са проектирани да паснат на банята по точния начин, който работи за интериора. Бъдете ултра-минималистични само с най-необходимото или добавете шкафове и шкафове за цялостно решение за баня.

Свободно стоящи умивалници

Няма как да не сте виждали, че днес магазините за баня предлагат най-различни свободностоящи умивалници тип купа, приличащи на ваничка, квадратни мивки, правоъгълни мивки. Те са чудесен пример за дизайн, вдъхновен от Баухаус, поради артистичния им дисплей и практичност. Съвременните производители използват изчистени линии и гланцово покритие, за да създаде ултрамодерен ефект, като същевременно тези умивалници осигуряват повече място за съхранение на основни тоалетни принадлежности при обзавеждането около мивката.

Изчистени форми – от чистата геометрия към заоблените ръбове

Баухаус има умението да бъде много практично с ползването на формите. Дизайнерите използват кривини, овални ръбове и виещи се линии, за да създават художествени произведения, които служат за полезна цел. Съвършените сферични форми на кръглите умивалници за пример за такива произведения за баня интериора. Те контрастират на  чистите, прави линии на мебелировката.

Баухаус баня

https://www.pinterest.com/pin/726205508674349889/

Пример за съчетания на правите линии и овалните намеси са Р-образните вани. Те са изчистени като основна външна линия, но светлия отвор се оформя от овални части. Този вид вани са в изцяло модернистична визия, която осигурява повече място при къпане и добавят интригуваща визия в баня интериора.

Цветове и текстури в Баухаус банята

Цветовата палитра използвана от движението е насочена предимно към монотонните нюанси и естествени текстури. Това помага да се създаде изчистен и минималистичен вид, който придава на банята ви неустоимо модерно докосване. Ето чудесен пример според приложената снимка как изглежда съчетанието на цветовете в съвременната баня направена според идеите на Баухаус. Приложената снимка много добре показва изказаното дотук.

Баухаус баня

https://www.pinterest.com/pin/547257792229739285/

Цветовете и текстурите в Баухаус банята идват и от мебелировките изработени от естествени материали. Корпусите на шкафовете от орех имат винтидж привлекателност от 30-те години на миналия век – те се оформят срещу бели стени и под, за да добавят топлина и дълбочина към вашата баня.

Баухаус се стреми да бъде опростен, но все пак може да бъде игрив и забавен без излишна декорация. Инжектирайте малко енергия във вашата баня, като направите изявление с основни цветове – ярко червено, натрапчиво синьо и жълто горчица се използват обикновено в дизайна и изкуството, вдъхновени от Баухаус. Както видяхте от приложената фотография, тези цветове се нанасят с боя в банята, която замества стенните плочки за баня.  Цветът може да бъде добавен и чрез хавлии и кърпи, чрез модернистични аксесоари за баня, които следват същата философия.

Осветлението в Баухаус банята

В допълнение към начина, по който изглежда интериора, Баухаус влияе върху атмосферата на стаята, излъчвайки спокойна и отпусната атмосфера, която е малко необичайна. Осветлението може да ви помогне да създадете перфектното Баухаус настроение във вашата баня чрез максимално увеличение на естествената светлина във вашата баня. Прозорците не се претрупват се тежки завеси или щори. Но не се притеснявайте, ако в банята ви липсват прозорци – можете да създадете ярка и естествена осветителна схема, като използвате комбинация от таванно и стенно осветление. Чудесен пример за съчетание на различни светлини в баня без прозорци е това помещение в хотел “Бурса” в Киев. Жълтите плочки добавят силен ефект към основната светлина, а LED огледалото носи частичен светлинен поток при умивалника.

Баухаус баня

https://www.pinterest.com/pin/571394271477512979/

Огледалото в Баухаус банята

Огледалата са едновременно стилни и функционални – две от любимите неща на Баухаус! Те ще помогнат за отскачането на светлината из стаята, създавайки светло и проветриво пространство. Изберете огледални горни шкафове, за да добавите място за съхранение в банята си, и добавете голямо, изразително огледало към стената за нотка на художествена практичност.

Нашата Баухаус седмица завършва с тази статия, но тъй като движението има много силно влияние върху целия съвременен интериорен дизайн, следете за още теми вдъхновени от революцията създадена преди 100 години. Освен в домашния интериор, Баухаус движението влияе на архитектурата, офис обзавеждането, оформянето на дизайна в обществени сгради, заведения и магазини. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap