Всичко за сенниците за прозорци

Сенниците за прозорци са чудесна идея да засенчите малко стаите, които са с южно изложение или са натрапчиво слънчеви.

Ако се чудите дали има промяна след като се поставят сенници, то няма нужда да се притеснявате, защото определено ще усетите резултатите още при първите слънчеви лъчи. Сенниците могат да регулират до известна степен и температурата, като създават бариера между пряката светлина и вашия дом. Самите дизайни, модели и стилове на сенниците могат да бъдат различни и направени изцяло според вашите предпочитания и преференции. Подбрали сме ви няколко добри идеи, за да имате по-ясна представа и да изберете най-добрият вариант за дома ви.

Видове сенници за прозорци

Всичко за сенниците за прозорци

Производство и монтажът на модерни, пратични, функционални, слънцезащитни системи – като например: щори, тенти от механичен и автоматичен тип до сенници, са изключително подходящи за всякакъв вид прозорци, врати и тераси. При производството на всяка система за засенчване се използват висококачествени материали, пособия и компоненти от най-добрите производители, доказали се на пазара.

тента
Всичко за сенниците за прозорци
за прозорец

Тента за прозорец с падащо рамо

Един особено здрав и устойчив на вятър вид сенник за прозорци, който се характеризира с падащо рамо. Сенникът модел “Падащо рамо“ реално покрива вертикално балкона или прозореца, който засенчва. Освен висококачествена алуминиева сплав, тук има възможност да се създават вариации по отношение на платовете. Например, може да се затваря в касета, превръщайки сенника в “Касетъчен сенник с падащо рамо“ и защитавайки го от атмосферните влияния.

Всичко за сенниците за прозорци

Тента за прозорец тип кошница

Този кокетен вид тенти или познатите сенници за прозорци и врати – тип кошница. Особено популярни в Италия и Франция, тъй като подчертават естетически цялата сграда. Ето няколко идеи:

Всичко за сенниците за прозорци
Всичко за сенниците за прозорци

Дървени капаци – традиционни сенници за прозорци

Дървените капаци са традиционни сенници за прозорци още от Средновековието и дори – преди този период. Те са функционални, някак внасят уют и придават един завършен вид на къщата. Можем още да срещнем такива модели по старите къщи в градовете и по селцата, а още по-приятно е да се видят поддържани и реновирани.

Всичко за сенниците за прозорци
Капаци
Всичко за сенниците за прозорци
Дървени Капаци

Идеи и видове щори за прозорци

Всичко за сенниците за прозорци
Капаци

Щори има буквално за всеки вкус – многообразието от модели за офиса, дома и всяко едно пространство е впечатляващо. Щорите са с различни дизайни, материали и стилове. Подсигурете се, че сте разгледали всички възможни модели, за да изберете най-добрият вариант за вашия дом. Вижте различните модели вътрешни и външни щори:


Външни щори за прозорци 

Външните щори са познати още като ролетни щори, които са силно препоръчителни за нашият климат, тъй като защитават от дъжд, вятър и студ, а лятото са защитна бариера от горещините. Външните щори предлагат отлична слънцезащитна функция, термоизолация, и особено ефективна шумоизоляция и защита от взлом и обири. Има, разбира се, доста подвидове и модели на външни щори, например – венециански щори, които са предпочитани  и предлагат прецизен контрол на светлината.

Вътрешни щори за прозорци 

Основен критерий при избора на вътрешни щори е помещението. През последните години алуминиевите щори станаха все по-популярни – оттам и самият материал продоби масово използване, а реално наистина е подходящ за щори за почти всяко едно помещение, благодарение на своя елегантен и актуален ефект. Алуминиевите щори са лесни и удобни за почистване. 

Дървото е друг модерен избор по отношение на използваните материали, който може да даде на стаята ви топло, уютно и природно усещане. Не е подходящ материал обаче за влажни помещения.

Текстилните щори или щорите от плат са с най-голяма разновидност и се избират предимно за спалня, детска стая и хол. Почистват се с професионални препарати и придават завършен вид на помещението.


Вертикални щори за прозорци

Вертикалните щори за прозорци са с голямо разнообразие. Тук можем да причислим и офис щорите, т.нар. рулетни, вертикални щори, които имат приплъзващ механизъм.

Всичко за сенниците за прозорци
Вертикални щори за прозорци

Щори за прозорци от плат

Текстилните щори за прозорци са все по-често предпочитани. До преди 2-3 години офис щорите или вертикалните такива бяха масово ползвани, днес щорите от плат стават все по-предпочитани заради допълнителния уют и разнообразие от цветове, материали и ефекти.

Алуминиеви щори за прозорци

Все споменахме, че алуминиевите щори са масово използвани от може би поне 10 години. Те са се наложили на пазара като качествени и лесни за поддръжка. Все пак дайте им шанс, ако отговарят на интериора ви.

Щори за плъзгащи прозорци

Модерните прозорци изискват и модерни решения. Вече има толкова много модели, от които да избираме според функционалността им и употребата им. Такива са и новите щори за плъзгащи врати и прозорци. Супер практични за помещения с такъв тип прозорци.

Всичко за сенниците за прозорци

Щори за прозорци на тераса

За щастие, днес спокойно можем да си сложим щори на прозорците, които имат изглед към тераса. Това е възможно със специално предназначени щори, които ще постигнат оптимален вид и завършеност.

Щори за мансардни прозорци

Мансардните прозорци са красиви и винаги придават един завършен вид на помещението, но ще имате определено нужда от сенници или щори. Може да изберете вид според спецификациите и стила му, а може да се ориентирате на първо място по бюджета. Което и да бъде водещо, разгледайте няколко идеи за вдъхновение.

Щори за високи прозорци

Високите френски прозорци за някак аристократични. Но и пряката слънчева светлина понякога е в прекалено големи количества, особено ако сте в южно изложение. Ето защо може да обмислите монтаж на щори за високи прозорци. Спрете се на подходящ за вашия дом дизайн и ще се радвате на още по-уютно жилище.

Щори за овални прозорци

Овалните прозорци са специфични за тавански или по-нестандартни помещения и офиси. Те са кокетни, симпатични на външен вид, но засенчването на светлината е трудоемко, освен ако не се направи дизайн на щори за овални прозорци по ваш индивидуален дизайн.

Всичко за сенниците за прозорци

Щори за наклонени прозорци

Още един вид щори е този за наклонени прозорци, които са екстравагантни на външен вид и малко по-особени по отношение на монтаж на сенници. Все пак нищо не е невъзможно с добра фирма за щори, тенни и сенници.

Щори за нестандартни прозорци

Има толкова много видове прозорци, че човек може да се обърка накрая. Но ако работите с коректна фирма-изпълнител, всичко ще ви се стори плавно, а резултатите – перфектни. Щорите за нестандартни прозорци имат своите особености, които ще обсъдите индивидуално с избраните от вас специалисти. А сега, вижте тези идеи:

Щори за големи прозорци

Щорите за големи прозорци са аналогични на щорите, които са подходящи за френски прозорци и витрини. Те имат по-големи параметри, по-здрави механизми и определено изискват здрава основа за монтаж.

Щори за малки прозорци

Щорите за малки прозорци са перфектни, ако домът или помещението е семпло, компактно и организирано. Често това за малки прозорчета на кухнята, банята, килера или антрето в зависимост от разположението и структурата на жилището.

Щори за прозорци на баня

Щорите за прозорци в банята са необходими. Каквото и да си говорим, там щора ще ви трябва. Специалистите ще предвидят точните механизми и материали, за да са влагоустойчиви и да създадат перфектната за вашата баня щора.

Щори за прозорци без пробиване

Има и такива модели щори за прозорци, които са без пробиване, защото повечето хора, които са под наем, не могат да си позволяват да пробиват и дупчат, тъй като се съобразяват с хазяин и договор. Но с напредване на времето – всичко се развива. Ето няколко идеи за щори без пробиване или с минимално такова:

Бюджетни щори за прозорци

Като за финал след всичките видове, ще ви дадем един бонус – бюджетни щори за прозорци. Налага ли се да плащате много за сенници и щори? Не, разбира се. Цената се определя от редица фактори, които безспорно влияят силно, но все пак има бюджетни, евтини варианти на щори за всякакъв тип прозорци. Такива са онези от хартия и тапети, например. Просто ви трябва малко въображение и правилните материали. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap