Творчески идеи за вашата градина: Страхотни и креативни идеи за градината!

Имате нужда от нещо повече от обикновена градина, която да задоволи всичките ви творчески нужди и желания. Ето защо ние сме тук с няколко креативни идеи за градината!

Как да създадем очарователна градина?

Градината  е едно от най-важните места в живота ви. Колкото и да сте вдъхновени от природата или на открито, градините в задния ви двор вероятно не са достатъчни, за да задоволят творческия ви порив. Имате нужда от нещо повече от обикновена градина, която да задоволи всичките си творчески нужди и желания. За да можете да се наслаждавате повече на градината си, е важно да имате идеи за градината. Ще ви дадем страхотни и креативни идеи за градината.

Как да подредим градината?

Когато подреждаме градината има няколко фактора, на които трябва да обърнем внимание. Първият такъв фактор е размера на двора. Ако имате по-малък двор е добре да обмислите разположението на определени растения, така че да изградите просторна и красива градина. Друг фактор е водоснабдяването на градината. Трябва да сме сигурни, че всяко растение получава нужните вода и слънце. Закупуването на градински пръскачки или градински маркуч е добро решение. Последният фактор, на които трябва да се обърне внимание е декорацията. На пазара може да избираме между хиляди видове декор за градината. Популярни са композиции от камъчета, малките градински джуджета, а напоследък и малки лапички, които може да закачим в клоните на дървета или пък да окачим на оградата около градината. Като цяло подредбата, зависи от нашите предпочитания. Ето, пример за красива градинска подредба :

Творчески идеи за вашата градина: Страхотни и креативни идеи за градината!

Как да проектирате градинските пространства?

Много от нас се питат, как правилно да проектират градинските пространства? Отговорът на този въпрос, всъщност се крие във вдъхновението и подбора на растенията. За вас подбрахме, няколко  свежи идеи за градина, а в секцията малко по надолу ще разгледаме най- популярните растения.

Растения и материали – креативни идеи за градината:

Нека да поговорим първо за растенията. Има толкова много видове растения, които може да отглеждате в градината. Специално за вас, направихме лист с най-популярните растения и цветя, които може да добавите в градината си. 

Топ 5 най-популярни растения за градина: 

Рози. На първо място поставяме розите. Тези красиви и нежни цветя са едни от най-желаните растения, които може да притежавате в градината си. Много хора, не знаят, че всъщност те не са толкова претенциозни, а напротив те са много лесни за отглеждане.

Хортензия. Тези прекрасни цветя, внасят свежест и живот в градината ви, като разцъфтяват рано през лятото и остават до началото на зимата. Те могат да станат доста големи, за това е хубаво да засаждат в дъното на градината, за да не скриват другите цветя.

Лавандула. Лавандулата е едно много елегантно растение, което може да внесе страхотен цвят и аромат в градината ви.

Подправки. Подправките са страхотни и лесни за отглеждане в дома. Най-големият им плюс, е че винаги ще имате пресни подправки за вкусните ястия, които приготвяте вкъщи.

Мушкато. Едно от най-лесните цветя за отглеждане в дома. Всеки дом се нуждае от това прекрасно растение.

Това са едни от най-популярните растения за градина. От какви материали се нуждаете, за да изградите градина и да отглеждате растения? Отговорът ще откриете в следващите точки : 

  • Добра почва ; 
  • Градинско гребло ;
  • Градинска лопатка ; 
  • Градински ръкавици ; 
  • Източник на вода ; 
  • Тор за растения ;

25 Направи си сам идеи – градинска украса :

Креативни идеи за оформяне на градина (примери)

Ето, някои страхотни примери как да оформим градината по креативен начин :

За да имате добра градина, не е нужно да губите много пари. Ето нашите 17 креативни идеи за градинска декорация на ниска цена. И просто трябва да използвате въображението и креативността си. Тези идеи ще ви подхождат помогнете да украсите добре градината си, без да се налага да изпразвате банковата си сметка. Първо, играйте с цветове. Това е добър съвет, защото вратите, саксиите и външните мебели в богати и ярки цветове имат голямо влияние върху нас. Дори вашата зимна градина ще бъде очарователен с добавяне на цветни аксесоари и декорация. Подходящи цветове са червено, пурпурно, зелено, синьо, лилаво и жълто.

Саксии

Избора на саксии всъщност не е труден. Съчетавайте цветовете на цветята с тези на саксиите, за да създадете синхрон. Примери :

Креативни примери за оформяне на пътеката в градината

Събрахме тези вдъхновяващи примери , за да ви дадем идеи за оформянето на пътеки в градината:

Как да придадем уникалност на градината със страхотни декорации ?

Декорацията също е много важна в оформянето на градината. Създаване на кът за отдих в градината е страхотна идея. Барбекю в градината или пък просто използване на малки орнаменти в нея, няма значение дайте свобода на въображението си и декорирайте свободно. Това са нашите примери за декорация:

Примери за цветарник в градината:

Тези примери са за хората, които обичат цветята. Ето, как изглеждат най-модерните цветарници днес:

ИДЕИ С ПАЛЕТА И ДЪСКИ ОТ ПАЛЕТА

Палетата и дъските са изключително популярен материал за използване днес. Може да създадете масички, столове или шкаф, в които да съхранявате градински материали. Ето, някои примери:

Арт примери за градината:

“Направи си сам” – идеи за градината

Топ 10 най- креативни направи си сам идеи, за вашата градина :

Как да създадем аквариум за градината :

Надяваме се, да сме ви вдъхновили да създадете красива градина за вашият дом. За още полезни съвети и идеи за дома, разгледайте нашият блог.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3.3 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap