Диван конструкция

Вашият диван има различни части в конструкцията, които изграждат вътрешната му структура. Те до голяма степен са отговорни за дълголетието на един диван. Ако вече знаете какви видове подлакътници, облегалки и седалки имат диваните, сега ще вече разберете и цялата структура на дивана.

Структурни части на дивана

Палуба: палубата на дивана е повърхността, която лежи директно под възглавниците на седалките. Тя обикновено е гладка и твърда повърхност, която също е тапицирана.

Устойчив на пух тикинг: тикингът е вътрешната подплата на уплътненията, обикновено плътно изтъкана, която не позволява на малките пухени пера да се преместят към външната страна на дивана.

Ръчно преплетени пружини: завързаните пружини са свързани една с друга със здрав канап, който върви отпред назад, отстрана на страна и диагонално в двете посоки. Тази конструкция свързва пружините, за да донесе издръжливост на структурата и равномерна опора.

Пълнеж: пълнежът може да бъде от пяна, пух или подплата, която се използва, за да направи дивана удобен.

Рамка: рамката представлява скелета на дивана, който определя не само формата, но и качеството на крайния продукт. Висококачествените дивани имат изсушена в пещ рамка от твърда дървесина със здрави, подсилени съединения.

Основа на дивана: вместо традиционните крака на дивана, основата на ниво цокъл е подобна на кутия форма, която често се среща при съвременните дивани.

Лента: лентата се състои от преплетени ленти от синтетичен материал, прикрепени към рамкатa на дивана. Обикновено се използва вместо опорни пружини.

Рамка на дивана: Някои дивани могат да се разгъват, за да служат като места за спане. Вътре в разтегателен диван или футон, сгъваема рамка за легло лежи под седалката или възглавниците. Когато диванът се използва като седалка, рамката на леглото с пружини обикновено е скрита от външната рамка на дивана.

Това е структурна схема на стандартен съвременен диван. Това не изключва производителите да въвеждат иновации в дизайна, или да избират някоя част от структурата да липсва, за да се постигне един или друг ефект.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap