Диван конструкция | Creative Home

Диван конструкция

Вашият диван има различни части в конструкцията, които изграждат вътрешната му структура. Те до голяма степен са отговорни за дълголетието на един диван. Ако вече знаете какви видове подлакътници, облегалки и седалки имат диваните, сега ще вече разберете и цялата структура на дивана.

Структурни части на дивана

Палуба: палубата на дивана е повърхността, която лежи директно под възглавниците на седалките. Тя обикновено е гладка и твърда повърхност, която също е тапицирана.

Устойчив на пух тикинг: тикингът е вътрешната подплата на уплътненията, обикновено плътно изтъкана, която не позволява на малките пухени пера да се преместят към външната страна на дивана.

Ръчно преплетени пружини: завързаните пружини са свързани една с друга със здрав канап, който върви отпред назад, отстрана на страна и диагонално в двете посоки. Тази конструкция свързва пружините, за да донесе издръжливост на структурата и равномерна опора.

Пълнеж: пълнежът може да бъде от пяна, пух или подплата, която се използва, за да направи дивана удобен.

Рамка: рамката представлява скелета на дивана, който определя не само формата, но и качеството на крайния продукт. Висококачествените дивани имат изсушена в пещ рамка от твърда дървесина със здрави, подсилени съединения.

Основа на дивана: вместо традиционните крака на дивана, основата на ниво цокъл е подобна на кутия форма, която често се среща при съвременните дивани.

Лента: лентата се състои от преплетени ленти от синтетичен материал, прикрепени към рамкатa на дивана. Обикновено се използва вместо опорни пружини.

Рамка на дивана: Някои дивани могат да се разгъват, за да служат като места за спане. Вътре в разтегателен диван или футон, сгъваема рамка за легло лежи под седалката или възглавниците. Когато диванът се използва като седалка, рамката на леглото с пружини обикновено е скрита от външната рамка на дивана.

Това е структурна схема на стандартен съвременен диван. Това не изключва производителите да въвеждат иновации в дизайна, или да избират някоя част от структурата да липсва, за да се постигне един или друг ефект.

 

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap