Ето защо вашият хладилник трябва да е на отстояние от стената | Creative Home

Ето защо вашият хладилник трябва да е на отстояние от стената

Разбираме, че ако сте закупили нов хладилник, искате да го поставите възможно най-близо до стената, защото е достатъчно голям и някак си ще се натрапва. Но знаете ли, че е по-добре да не правите това? Вместо това трябва да се уверите, че сте го поставили на поне 10 см от стената. Най-оптималното предложение е за 25 см от стената. Така че когато мислите обзавеждането за кухнята помислете, за тази малка подробност.

Не директно до стената!

Хладилникът трябва да работи усилено, за да охлажда храната вътре в него. По време на този процес се отделя много топлина през решетката отзад. Поради тази причина също е много важно да не поставяте хладилника директно до стената. Ако го направите, топлият въздух не може да излезе много добре и ще връща топлината към системата обратно. След това хладилникът ще трябва да работи още по-усилено, за да поддържат студената температура вътре и следователно ще използва повече електроенергия.

Ако това продължи прекално дълго ще има последици и в самата функционална система на хладилника, което ще наложи ремонт, който ама никак не сте планували.

Далеч от източник на топлина!

Освен че трябва да държите хладилника си по-далеч от стената, също така е разумно да не го поставяте директно до нагревател или в близост до друг източник на топлина. Ако направите това, ще има много големи температурни разлики, които също могат да причинят повече кондензация в хладилника. Това също ще доведе до негативни последици както за храната вътре, така и за самия хладилник.

Други проблеми, за които да внимавате!

Ако постоянно имате локва вода в хладилника си и сте спазили правилото да не е близдо до източник на топлина, тогава има друга причина за това състояние. Най-честата причина е запушване на дренажния отвор. Когато този елемент е блокиран, водата се връща обратно и пада като локва на дъното. Затова винаги проверявайте внимателно дали дренажният отвор е запушен. Най-добрият начин да проверите това е да като увиете алуминиево фолио около дървено шишче и да го мушнете в отвора. След това сами ще видите дали дупката е запушена или не.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap