Ето защо вашият хладилник трябва да е на отстояние от стената

Разбираме, че ако сте закупили нов хладилник, искате да го поставите възможно най-близо до стената, защото е достатъчно голям и някак си ще се натрапва. Но знаете ли, че е по-добре да не правите това? Вместо това трябва да се уверите, че сте го поставили на поне 10 см от стената. Най-оптималното предложение е за 25 см от стената. Така че когато мислите обзавеждането за кухнята помислете, за тази малка подробност.

Не директно до стената!

Хладилникът трябва да работи усилено, за да охлажда храната вътре в него. По време на този процес се отделя много топлина през решетката отзад. Поради тази причина също е много важно да не поставяте хладилника директно до стената. Ако го направите, топлият въздух не може да излезе много добре и ще връща топлината към системата обратно. След това хладилникът ще трябва да работи още по-усилено, за да поддържат студената температура вътре и следователно ще използва повече електроенергия.

Ако това продължи прекално дълго ще има последици и в самата функционална система на хладилника, което ще наложи ремонт, който ама никак не сте планували.

Далеч от източник на топлина!

Освен че трябва да държите хладилника си по-далеч от стената, също така е разумно да не го поставяте директно до нагревател или в близост до друг източник на топлина. Ако направите това, ще има много големи температурни разлики, които също могат да причинят повече кондензация в хладилника. Това също ще доведе до негативни последици както за храната вътре, така и за самия хладилник.

Други проблеми, за които да внимавате!

Ако постоянно имате локва вода в хладилника си и сте спазили правилото да не е близдо до източник на топлина, тогава има друга причина за това състояние. Най-честата причина е запушване на дренажния отвор. Когато този елемент е блокиран, водата се връща обратно и пада като локва на дъното. Затова винаги проверявайте внимателно дали дренажният отвор е запушен. Най-добрият начин да проверите това е да като увиете алуминиево фолио около дървено шишче и да го мушнете в отвора. След това сами ще видите дали дупката е запушена или не.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap