Ето как да превърнете вашия дом в спокойно и релаксиращо място

Вашият дом – вашата защита и спокойствие. В забързания свят, който живее и проблемите, които имаме, утехата и релаксацията са точните неща, за които копнеем и от които имаме нужда. И едва ли има по-подходящо място то нашия дом, за да ги получим.

Създаването на спокойна среда, в която можем да се отпуснем и презаредим, е ключът към благосъстоянието и психичното здраве. И все пак може да е трудно да знаете откъде да започнете.

Ето как да превърнете вашия дом в спокойно и релаксиращо място  

Успокояващите цветове имат значение

Изследванията показват, че цветът може да окаже значително влияние върху настроението ни, така че изборът на правилните нюанси на боята за вашия дом може да бъде съществена стъпка към създаването на тази атмосфера.

Хладните цветове (синьо, зелено и люляк) излъчват изтънченост и спокойствие, докато по-топлите тонове (червено, жълто и оранжево) ще добавят изблици на радост и празнично усещане. За да се чувствате спокойни и отпочинали, заложете на земни тонове (кремави, сиви и кафяви) и избягвайте драстични промени в цвета между стаите.

Озарете пространството

Няма по-подходящ начин да почувствате спокойствие от това да допуснете слънчевите лъчи във вашия дом. Възползвайте се изцяло от всички зони с най-естествена светлина, като пренаредите мебелите си, за да създадете кътчета, където можете да се наслаждавате на сутрешното или следобедното слънце, докато четете любимата си книга или просто разпускате.

Внесете природата във вашия дом

Включването на естествени елементи като стайни растения и зелени тонове в домовете ни е лесен начин да увеличим радостта и вниманието. Ако предпочитате крайбрежна атмосфера, украсете с бяла дървесина и черупки.

Има много начини да внесете красотата на природата във вашия дом без да ви се налага висока поддръжка. Добавете любимите цветя и растения, които ще внесат мир и щастие.

Създайте отчетливи граници

Работата от вкъщи има своите предимства, но също така затруднява поддържането на здравословен баланс между професионалния и личния живот. Ключът е да създадете ясни граници между това къде работите и къде живеете. В идеалния случай това би означавало да имате помещение, което да превърнете в хоум офис. Повярвайте, че ако имате отделна стая,  в която да работите, ще се чувствате много по-спокойни и продуктивни по време на работа.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap