Ето кои са най-добрите варианти за изолация на пода

Изолацията на пода винаги ще си остане актуална тема. Подовите настилки са една от основните области, където топлината може да се загуби. Това се дължи на пролуки в подовите дъски, первази и течения около тръбите.

Хубаво е да знаете, че трябва да се помисли за изолация на пода още преди началото на ремонта. По този начин ще си спестите много време и разходи при демонтирането на вече поставените подови настилки. Процесът също така включва блокиране на всякакви течения чрез правилно запечатване на празнини в подови настилки и первази.

Ето кои са най-добрите варианти за изолация на пода

Плочи от стъклена или каменна минерална вата

Полутвърд материал, стъклена минерална вата е изработена от рециклирано стъкло, пясък, варовик и калцинирана сода. Докато каменната минерална вата се произвежда от вулканична скала, базалт, доломит и рециклирана шлака от стоманодобивната промишленост.

Предимства – Освен че има страхотни топлинни характеристики, този материал е незапалим. Така че няма да допринесе за развитието или разпространението на пожар, ако се случи. Освен това е лесен за рязане, лек за маневриране и не е необходимо измерванията да са толкова точни, както при твърдите плочи от пяна.

Недостатъци – По-малко твърда конструкция означава, че е необходима повече опора, за да се поддържа. Отнема повече време при инсталацията в сравнение с твърдите дъски.

Изолация от твърда пяна

Плочите от пяна са направени от пяна от вътрешната страна и след това облицовани с пластмаса, алуминий или гипсокартон.

Най-добрата изолация от твърда пяна може да се използва както за окачени подови настилки, така и за масивни подови настилки. Дебелината на плочите ще варира значително в зависимост от вида на подовата настилка. Особено лесно се полага върху твърда подова настилка.

Предимства – Лесен за рязане и оформяне. Не отделя вредни химикали по време на работата в атмосферния въздух.

Недостатъци – Точното измерване и рязане е най-важно. Изпълнението на инсталацията е възможно само ако има добра вентилация, в противен случай би се нарушил процеса на втвърдяване.

Многопластова изолация

Многопластовата изолация е вид изолация, която се състои от слоеве фолио, както и вата. Най-подходяща е за масивни подови конструкции.

Предимства – Има дълъг живот – обикновено 50 години. Лесно се инсталира, материалът е лек, гъвкав и не съдържа вредни влакна.

Недостатъци – Разходите около многопластовата изолация са по-големи за разлика от останалите видове изолация.

Килими

Килимът ще Ви помогне да задържите топлината в стаята до определена степен. Но това няма да намали значително загубата на топлина през подовата настилка. Килимите могат да осигурят определено ниво на изолация.

За да предотвратите оптималната загуба на топлина е добре да инсталирате изолация под килимите. Килимите са най-подходящи за използване в дневни и спални.

Предимства Подовете с мокет са добри изолатори, особено когато са съчетани с дебел изолационен слой подложка отдолу.

Недостатъци – Не е практично за места с тежък трафик или зони, склонни към намокряне и замърсяване. Те включват входни антре, кухни и бани.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap