Защо да изберем зелена кухня

Кухнята е една от най-използваните стаи в къщата, така че има смисъл  да я боядисате в зелено.

Зеленото може да ви помогне да общувате с хора от всяко разстояние, защото работи добре с всички форми на комуникация. Зеленото е един от най-важните цветове за кухнята. Това е цветът, който ни дава усещане за екологично съзнание и безопасност. Когато мислим за зелено, ние мислим за живота и надеждата. Зеленото е свързано с късмет и успех. Представлява ново начало и растеж. Един от начините да покажем любовта си към зеленото в нашата кухня е като го боядисаме в зелено: цветовете на природата и здравето. Въпреки че много хора може да не са в състояние да си позволят да си купят изцяло нов комплект тенджери и тигани, те могат лесно да надстроят текущия си комплект, като ги боядисат в ярко зелено с всяка спрей боя, която имат под ръка. Ето няколко причини, поради които трябва да боядисаме кухнята си в зелено днес!

Основните причини да изберете зелена кухня 

Защо да изберем зелена кухня

В психологията за всеки цвят има свойствено определение и значение. В крайна сметка, дори и в древни времена хората са забелязали, че всеки цвят има някакъв специален смисъл

www.simplicol-bulgaria.com

Всъщност, всеки цвят въздейства на психиката по определен начин. Цветът е способен да приповдигне или да развали настроението, да увеличи или да намали силите на човека. Маркетолозите идеално знаят по какъв начин цветовете въздействат на съзнанието. За да могат правилно да бъдат използвани качествата на любимия цвят, трябва да разберем по какъв начин той въздейства на психиката. Защото е възможно умишлено да се обградите с определени цветове, разчитайки на промяна в характера си.

Защо да изберем зелена кухня

Какъв цвят да е кухнята?

Когато става въпрос за кухнята, хората имат много мнения за това в какви цветове трябва да боядисат кухнята си. Това е нещо, което може да бъде много субективно. Някои хора предпочитат синьо, докато други искат зелено или жълто.Това е така, защото няма правилни или грешни отговори. Има само предпочитания, които ни помагат да решим кои цветове харесваме и не харесваме. Зеленото например е един от най – добрите цветове за боядисване на кухнята. 

Защо да изберем зелена кухня

Защо зелено?

Когато мислите за зелено, вероятно мислите за природата. Можете също така да свържете цвета със здраве и късмет. Но знаете ли, че зеленото също е модерен цвят? Проучване показа, че хората са по-склонни да купуват зелени предмети, като автомобили, дрехи и домове. Сега е време вашата кухня да се включи в действието!

Защо да изберем зелена кухня

www.simplicol-bulgaria.com

Още в училище децата учат за това, че при смесване на жълтия и синия цвят се получава зелен. Психологията на цветовете потвърждава неговата многостранност. Този факт говори за това, че цветът има двойствено значение. Значението на зеления цвят е да се разбере мъдростта на вселената. Това е цветът на спокойните и уравновесени хора. Не случайно го използват в болниците за помещения, предназначени за пациенти.

Съответно боядисани в зелено стени допринасят за нормализиране на кръвното налягане и сърдечната честота. Много наши познати от друга страна имат например такива изражения: позеленял от злоба или позеленял от скръб. Това определение разкрива качествата на цвета от неговата негативна страна. Но въпреки това позитивното значение на този цвят е преобладаващо. Всъщност много хора се интересуват от това, какво означава зеленият цвят в психологията. Това касае особено хора, предпочитащи този цвят в дрехите си, а така също и деца обожаващи да рисуват със зелени моливи или бои.

Влияние на цвета върху здравето

Важно е същo да се отбележи, че под въздействието на зеления цвят се ускорява регенерацията на клетките в организма. Този цвят премахва негативните емоции, а така също и премахва раздразнението, стимулира работата на сърдечно съдовата и половата системи и дейността на хипфизната жлеза. Този цвят способства също и за снижаване на артериалното налягане. Интересно е също да се отбележи, че ако човек не вижда в достатъчно количество зеления цвят, то неговата работоспособност се намалява. Също се губи вяра в собствените сили и може да възникнат нервни смущения. Заедно с това личността се съмнява в много от правилноста на своите решения.

Защо да изберем зелена кухня

Зелено – един от най-добрите цветове за дизайна на кухнята. Той е активен, но не агресивен, помага да се създаде благоприятна психологическа среда, добре приема разнообразие от текстури и различни материали.

Възможността да се комбинира настроението на работещ ъгъл и зона за отдих е сред предимствата на зелената кухня. В допълнение, гъвкавостта на цвета е завладяваща: широка палитра от нюанси на зелено е подходяща за интериори в почти всички стилове.

Всички зелени нюанси допринасят за релаксацията и освен това могат да помогнат за облекчаване на напрежението след труден работен ден.

Защо да изберем зелена кухня
Зелена Кухня

Комбиниране на нюанси на зелено и стилове

Защо да изберем зелена кухня
Зелена Кухня
  1. Пастелни тонове с бележка за маслини оптимално се вписват в антуража на страната и Прованс.
  2. По-тъмните маслини ще изглеждат добре в неокласически дизайн.
  3. Социалната сянка на младата трева ще бъде подходяща за стилове с подчертан модерен характер.
  4. Неонови цветове ще бъдат подходящи в козмо, поп арт и синтез интериори.

Цветът също зависи от стила. Например, зелените стени в кухнята ще добавят изразителност към минимализма и високия ток.

За ретро и вътрешен интериор, мебели, боядисани в подути зелени тонове, са подходящи, може би с ефект на craquelure или с полупрозрачна дървесна текстура. Антични или стари изделия, керамика, порцелан ще изглеждат чудесно на фона.

Авангардни проекти, например – в синтетичен или поп-арт формат, ще допълват зелените текстилни изделия, приборите за хранене, декорите.

Оформеният зелен тапет в кухнята ще бъде отличен фон за атмосферни кухни в английски стил. Създавайки само една стена (или част от стената), наред с други неща, е възможно визуално да обозначим зона за отдих в кухнята.

Живопис в зелени тонове, включително – декоративни, украсяват етническия и селския интериор.

Защо да изберем зелена кухня

Кои цветове трябва да съчетават със зелено?

Зеленият цвят е лесен за съчетаване. Изглежда превъзходно в комбинация, с цветовете : 

  • Бяло ; 
  • Розово ; 
  • Черно ; 
  • Жълто ; 
  • Шоколадово ; 
  • Сребристо ; 

За красив контраст използвайте светла зелена боя за стените и по – тъмни цветове за шкафовете.

Интериор зелена кухня

Примери за зелена кухня: 

Примери за зелена кухня и дневна : 

Боядисване на шкафчетата в кухнята : 

Надяваме се, да сме помогнали в избора ви на кухня за вашият дом. За още полезни съвети и идеи за дома, разгледайте нашият блог. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap