Игрална стая за домашно ползване

Мислите да проектирате игрална зала вкъщи? Ако сте любител на игрите, тогава създаването на ново пространство за най-различни игри е идеалният избор. Специалното помещение може да ви осигури повече удобство и уединение. Ето и важните стъпки при направата на самото помещение.

Направете списък с игрите

Когато проектирате игрална зала за вкъщи, за помещение, което можете да си позволите, трябва предварително да направите списък с игрите, които ще бъдат играни там. В този смисъл, ако искате да играете настолни игри, трябва да изберете масичка и столове; за билярдна маса ви трябва свободно пространство; за дартс, свободна стена; за видеоигри се нуждаете от поставка за телевизор, гейминг столове; още повече, стаята е подходяща и за прожекции на филми. Тоест, от списъка с игрите ще зависи как изглежда стаята.

Игрална стая – основни елементи

След като знаете какви игри ще разположите в стаята, трябва да знаете какви са основните елементи на помещението, за да може то да е ефективно и практично, и отлично за игри с приятели, за игрите на децата и за вашето лично удоволствие.

Изберете осветление

Осветлението е изключително важен, но често пренебрегван аспект на всеки дизайн. За игрална зала, вариативното осветление е задължително. Не искате внезапни проблясъци или ослепителна светлина, докато сте потопени в играта си или пък не искате прекалена тъмнина ако играете дартс или настолна игра.

Инвестирайте в затъмняващи се крушки и осветителни тела. Можете също така да добавите прожектори или стенни лампи, които да сочат към вашата игрова конфигурация. Добавянето на декоративно осветление чрез осветителни елементи към бюрото, мебелите и стените може да ви осигури повече светлина, за да подобрите играта си.

Обърнете внимание на разположението в стаята

Винаги имайте предвид екрана и разположението на местата за сядане, докато избирате разположението на вашата игрова конфигурация. Въпреки че поставянето на игрова конзола точно до дивана или леглото може да е изкушаващо, това не е добра идея. Дръжте цялото електрическо и електронно оборудване далеч от местата, където се разхождат и сядат хора.

Уверете се, че свеждате до минимум отблясъците върху екрана при всякаква естествена светлина, затова обърнете внимание на това къде са прозорците спрямо вашата конфигурация, за да намалите разсейването на светлината. Ако имате билярдна маса, погрижете се да имате свободно място около нея, така че да можете да играете свободно. За игра на дартс ви е нужна безопасна зона, така че да няма риск някой случайно да влезе мине през мястото където играете.

Монтирайте звукоизолиращи материали

Ако някога сте били домакини на гейминг маратон или на кино вечеринка, знаете че могат да станат доста шумни. Въпреки че тракането на бутоните и джойстиците е част от забавлението, добре е да инвестирате в звукоизолиращ материал за вашата игрална зала. Някои от най-добрите звукоизолиращи материали включват корк, гума и тъкани. Можете също така да инсталирате звукоизолиращи врати или акустични плочки, за да намалите нивото на шума.

За повече съвети за домашно обзавеждане, разгледайте нашите предложения за всички помещения в дома.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap