Инсталиране на ламинат: стъпка по стъпка

Инсталирането на ламинат изисква добра подготовка. Ламинатът е един от най-лесните видове подови настилки за самостоятелно монтиране, което означава, че дори и собствениците без опит могат сами да монтират ламината.

Трябва да се уверите, че основата за монтаж на ламината е равна и суха. Такава подова настилка е позволено да се постави на линолеум, паркет и залепени PVC подови настилки, докато е невъзможно да се предотврати появата на пукнатини и разслояване.Ако бетонът се използва като основа за покритие, неговото съдържание на влага не трябва да надвишава 2%.

В никакъв случай ламинатът не трябва да се поставя върху килими. За да се предотврати скърцането на готовите подове, е необходимо да се постави филц от хартия или пяна между ламината и старото покритие.

Не са необходими специални инструменти или умения за поставяне на ламиниран под. Ламинираните дъски могат да се режат с ръчен трион. Монтирането не изисква лепило. Няколко души могат да монтират ламинат едновременно. В зависимост от размера на стаята ви по принцип можете да поставите ламинираната подова настилка само за ден.

Ламинираните подове са проектирани да „плуват“, което означава, че се свързват един с друг, но не и с подовата настилка. Подложката от пяна, която намалява шума, се намира между ламината и подовата настилка. Подовете могат да се използват веднага след монтажа.

Инсталиране на ламинат: стъпка по стъпка

В каква посока се полага ламинираната подова настилка

Тъй като ламинираният паркет е направен така, че да имитира подови настилки от истинско дърво, трябва да поставите ламинираните си дъски по същия начин, по който бихте поставили дъските от истинско дърво. Ако стаята е правоъгълна, трябва да ги поставите успоредно на по-дългата стена, а ако стаята е квадратна, трябва да поставите дъските към основния източник на светлина. Ако монтирате ламинат в коридор, поставете дъските по дължината му.

Имате ли нужда от подложка за ламинирани подове?

Да, подложката е необходима за ламинираните подове, тъй като помага на ламинираните дъски да изглеждат гладко поставени и да се свързват по-добре. И така това може да осигури по-добра акустична изолация, ако избраната подложка е акустична. Може да се прикрепи към дъното на ламинирания паркет или да се достави като отделен продукт.

Важно!

В допълнение към осигуряването на необходимата опора и стабилност на пода, подложката осигурява свойства за намаляване на шума. Ако монтирате ламинат върху бетонни подове, където има вероятност от изтичане на влага от основния под, трябва също да инсталирате елемент за пароизолация (PE фолио).

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap