Интериорен дизайн през 2023 – тенденции

В тази еклектична статия, ще обобщим какво се случва като интериорен дизайн през 2023 година като тенденции, но не в луксозните списания, а в избора на хората.

Интериорен дизайн извън луксозните списания

Свободностояща вана в банята – много хора се връщат към ваната в банята, но не в хидромасажното удоволствие, а просто към свободностоящата вана, която може да им даде отлични преживявания откъм релакс и спокойствие. Виждате съчетанието между белия санитарен фаянс и красивите релефни плочки по стената в бледо пепел от рози.

Интериорен дизайн през 2023 - тенденции

Връщане на кафе масичката в интериора – освен цялостното пространство във всекидневната, не са малко решенията, свързани с отделянето  на ъгъл с кафе масичка и няколко удобни стола. Това освен, че освежава визуално пространството, дава чудесно място за интимен разговор между домакина и госта.

Интериорен дизайн през 2023 - тенденции

Модулни мебели – хората търсят много усилено модулни мебели, които могат да се трансформират лесно в легло, в ъглова мебел, в мебел със скрин, за да могат постоянно да прекрояват пространството в интериора. Виждате в случая как ъгловият диван освобождава много място в централната част на стаята.

Интериорен дизайн през 2023 - тенденции

Голямо легло в спалнята – тази тенденция е интересна, защото кара хората да се лишат от пространство в спалнята, само за да се сдобият с по-голямо легло, което ще даде повече ширина и дължина за спокоен сън. Голямото легло идва с предимството, че ще си почивате добре през цялата нощ, без да бъдете обезпокоявани от партньора си.

Интериорен дизайн през 2023 - тенденции

Домашен офис – тази тенденция е останала от годините на коронакризата, но се развива като необходимост, защото осигурява както място за работа, така и място за учене. Виждате как тясното пространство на стаята е оползотворено с подходяща мебел и чудесен кът за бюрото, което е част от самата мебел.

Интериорен дизайн през 2023 - тенденции

Как да мислите съвременния интериорен дизайн?

Мисленето за практичен интериорен дизайн е важен процес, който ви помага да създадете функционален, удобен и ефективен интериор във вашия дом или работно пространство. Не е задължително да гледате супер луксозни списания направени с екстра скъпи предмети и мебели, но е чудесно да гледате решения на хора от целия свят, за да се вдъхновите.

Започнете с анализ на вашия начин на живот семеен и работен. Как използвате пространството? Какви са вашите ежедневни рутини и дейности? Идентифицирайте проблемни области и определете как дизайнът може да ги подобри.

Изберете мебели, които са функционални и удобни. Подберете обзавеждане, което ще отговаря на нуждите ви и ще помогне за оптимално използване на пространството.

Интериорен дизайн през 2023 - тенденции Още тайни в интериорния дизайн тук.

Изберете цветове, които са приятни за окото и създават усещане за простор. Светлите и нежни тонове могат да направят помещението по-голямо и светло, докато тъмните цветове могат да добавят уют и интимност. Така че мислите в тази им функционалност. Ако искате и лично, чувствено изживяване вътре в интериора, помислете за живописна картина.

Периодично преоценявайте и променяйте. Тенденциите се променят, както и вашите нужди. Преоценете интериорния си дизайн периодично и направете промени, за да се адаптирате към новите обстоятелства и предпочитания.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap