КРАЙ НА ТРУДНОСТИТЕ! Ето как да лесно да смените стъклото на входната врата

Ако искате да смените стъклото на входната врата, материалът на вратата ще повлияе на това какъв тип стъкло и фиксиране са най-добри.

Може би ви е писнало да прокарвате студено течение през вратата и искате да надстроите до по-енергийно ефективен продукт. Преминаването от единичен стъклопакет към двоен може да ви спести пари. Или може би просто искате да промените външния вид на вратата си без разходите за подмяна на цялата врата.

Ето как да лесно да смените стъклото на входната врата

Преценете какъв вид стъкло искате да използвате

Искате да смените стъклото на предната врата? Първата стъпка е да решите какъв тип стъкло ще подхожда на вратата. Традиционно изглеждащите входни врати често имат стъкло с декоративни шарки и цветове, известни като декоративно стъкло.

Потърсете дизайни, които отговарят на интериора във вашия дом. Съвременните врати в по-новите имоти, от друга страна, могат да приемат големи стъкла. Можете също да използвате матирано или текстурирано стъкло, за да поддържате поверителност.

Топлинните характеристики също са важен фактор при смяна на стъклото на предната врата. Видовете стъклопакети варират, но инвестирането в двоен стъклопакет или дори троен стъклопакет ще ви помогне да спрете изпускането на топлина от дома ви. Ще трябва да проверите дали е възможно да инсталирате по-дебели и по-тежки стъкла.

Безопасно стъкло (закалено или ламинирано) често е необходимо на входните врати.

Разберете как да прикрепите стъклото

Стъклата на предната врата могат да бъдат закрепени по няколко начина, обикновено в зависимост от материала на вратата. Това ще повлияе на начина, по който премахвате и поставяте стъклото. Обикновено можете да разберете какъв стил е, като погледнете вратата.

– Вероятно дървените врати ще използват дървени перли (лайсни) около ръба на стъклото. При някои дървени врати стъклото просто се задържа на място с шпакловка, която служи като уплътнител.

– PVC вратите обикновено използват пластмасови перли и силикон.

Измерете и изрежете стъклото

Занесете вашите измервания при търговец на стъкло, който предлага желания от вас тип стъкло. Рязането на стъкло изисква специални инструменти и машини. Не се опитвайте сами, освен ако не знаете какво правите.

Правилно оборудване

Когато премахвате стъклото, може да се нуждаете от допълнителна помощ, и някой, който да държи стъклото на място, докато премахвате закопчалки, за да предотвратите изплъзването му от рамката.

Ако вършите работата самостоятелно, вероятно е най-добре да премахнете вратата от рамката и да поставите плоско, за да намалите разстоянието, на което всяко стъкло може да падне.

Свалете стъклото на входнатам врата

За стъкло, задържано на място с шпакловка, внимателно отстранете замазката с помощта на нож. След това стъклото ще се повдигне. Дървените перли обикновено се залепват с малки пирони и евентуално с лепило. Това обикновено трябва да се отстрани лесно с нож за замазка или длето. Ако секциите са в добро състояние и можете да избегнете счупването им, може да успеете да ги използвате повторно.

След като извадите стъклото, не забравяйте да почистите остатъците от лепило или шпакловка от вратата. Това оставя чисто място за поставяне на вашето ново стъкло. При дървените врати може да се наложи леко шлайфане.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap