Малки декорни съвети за дом с домашни любимци

Имате домашни любимци в къщи, куче, котка, папагал, дори прасенце, змия или игуана. Да, добре, да не се оливаме. Кучетата и котките имат най-голямо въздействие върху домашните мебели, затова ето тези малки декорни съвети как да се грижите за мебелите като същевременно не нарушавате нито вашия комфорт, нито този на домашните любимци.

Като общо правило за избор на тъкани, подходящи за домашни любимци, потърсете нещо със стегната тъкан. Щампованите модерни мебели ще се разрушат по-лесно пред добрата и качествено изплетена тъкан.

Шарките, текстурите и по-тъмните цветове помагат да се скрият космите и мръсотията от домашни любимци, докато имате възможност да почистите.

Съобразете цвета на вашите мебели с цвета на домашния любимец. Ако имате домашен любимец с бяла козина, по-светлата материя ще бъде по-добър избор. Разбира се тази мярка ако толкова обичате домашния си любимец, че сте склонни да осигурите дори и това визуално удобство.

Собствениците на домашни любимци трябва да избягват шенил, кадифе, коприна и туид, когато пазаруват подходящи мебели за своя дома, в който имат домашни любимци. Това са материи, изискващи висока поддръжка и лесно може да се влошат при наличието на постоянното натоварване от домашния любимец.

Помислете за диван с по-малко шевове; животните обичат да дъвчат, драскат и ръфат точно по тях.  Избягвайте тъканите, – като коприна, кадифе или велур.  Също така помислете за избор на цвят на мебелите, който съответства (или се доближава) до цвета на козината на вашия домашен любимец. Ако вземете плат за диван с шарки, той може да ви помогне да скриете драскотини.

Редовното седмично почистване на вашия дом може да улови вредни алергени. Повечето битови алергени – цветен прашец, прах и пърхот от домашни любимци – могат да бъдат намалени или елиминирани, ако използвате прахосмукачка, която насочва тези частици и има за цел да ги отстрани от тапицерия, завеси, килими, постелки и други тъкани в дома ви.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap