Хидромасажна вана, джакузи или СПА – кое да изберем

Хидромасажна вана, джакузи и СПА – всичките те представляват нещо като мини басейни с вода, обикновено предназначени за повече хора. Техните разлики се свеждат до името на марката, местоположението и конкретната употреба.

Те са известни още и като „горещи вани“ подходящи за релакс и затова срещаме някои от тях във всички спа центрове.

Какво представлява джакузито

Джакузито всъщност е запазена марка за спа центровете. През 1956 г. братята Якуци създават оригиналната хидротерапевтична вана с изобретяването на подводна помпа, която пациентите с артрит могат да използват за облекчаване на болката. Десетилетие по-късно е създадена и първата в света интегрирана вана, която започва да се нарича джакузи, заради особеностите на изговаряне фамилията на братята създатели. Още едно десетилетие по-късно компанията изобретява големи вътрешни, хидромасажни вани, които могат да съберат голям брой хора.

Джакузито е подходящо за всички и действа благоприятно на физическото и психическото здраве. Въпреки че то е предназначено за спа центровете и хотелите, може да се сдобиете и вкъщи с такова. В зависимост от размера на вашето джакузи, можете да го инсталирате или във вашата баня, или в задния си двор.

Какво е хидромасажна вана

Хидромасажната вана представлява голяма вана с гореща вода, която хората могат използват за релаксация, хидротерапия или просто за забавление. Терминът хидромасажна вана е общ, отнасящ се до всяка вана, независимо дали има дюзи, балонери или изобщо няма допълнителни функции. Разликата между обикновената вана и тази е, че е с по-голям размер, тъй като е предназначена да се използва от повече хора. Обикновено се поставят на открито във вътрешните дворове или в задните дворове, въпреки че е възможно инсталирането им на закрито. Хидромасажните вани обикновено са над земята.

Едно от най-добрите неща за тези вани е способността им да поддържат зададена температура. Благодарение на напредналите технологии можете да зададете избрана температура и да очаквате вашата хидромасажна вана да е гореща и готова за използване по всяко време. Няма нужда да чакате тя да загрее.

Хидромасажните вани могат да варират от много прости дизайни с няколко струи до сложни с изключително голям брой струи. Те предлагат много по-добра релаксация от спа, защото са по-удобни, по-енергийно ефективни, по-лесни за поддръжка и осигуряват по-добър масаж.

Какво е спа

Спа центровете са места, където богатата на минерали изворна вода, като тази от естествени горещи извори, се използва за лечебни бани и други здравни процедури.

В жилищни условия, вградените спа центрове обикновено се изграждат прикрепени към наземния басейн и са също това, което най-вероятно ще видите в хотел или фитнес зала. Наземните спа центрове обикновено имат пейка и няколко дюзи, вградени по периметъра. Загряват се дълго време и изискват значително количество енергия, за да се поддържат горещи.

Хидромасажна вана, джакузи или СПА – кое да изберем

Източник:https://i.pinimg.com/736x/51/5b/e7/515be75a04e0952f152c005133c11dc4–spa-rooms-bathroom-spa.jpg

Една от най-големите разлики между хидромасажните вани и спа е използването им. спа центровете обикновено са самостоятелни, които осигуряват здравни процедури в допълнение към процедурите за водна терапия. Хидромасажните вани обикновено са преносими със собствени водопроводни и електрически системи за управление. Хидромасажните вани, спа и джакузито предлагат релаксация, отдих и хидротерапия.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap