Най-чести грешки в дизайна на вашия хоум офис и как да ги избегнете

Хоум офис – най-модерното работно място! През последните две години, покрай пандемията, тенденцията да се работи от вкъщи стана много популярна в цял свят, а днес е най-предпочитаната работа. Разбира се, ако сте решили да си създадете хоум офис е необходимо да знаете някои детайли в неговия дизайн, за да избегнете грешките, които най-често се допускат.

Домовете се превръщат в многофункционални пространства както за живеене, така и за работа и е време да се преосмисли свободното пространство, като се има предвид, че много хора работят от вкъщи и създаването на хоум офис е неизбежна задача.

 

Ето кои са най-често допусканите грешки в дизайна на хоум офиса.

 

Пренебрегване на табло със снимки

Таблото, покрито с плат, ще добави цвят и настроение, както и ще ви позволи да си създадете специално място за съхраняване на картички, лични снимки, които да ви стимулират, бележки с важните задачи, както и всичко друго, което ви вдъхновява и вълнува. Може да закупите готово табло, както и сами да си направите такова. Не забравяйте да го покриете с плат, чийто дизайн да е красив и интерес, защото целта на таблото е да придаде по-приятен вид на вашия хоум офис.

Не се изолира работното място

Въпреки че работите от вкъщи, все пак работите. Ако искате да създадете истински хоум офис, то ще трябва да изолирате самото помещение. Изолирането на работното пространство предизвиква усещане на уединение, и насърчава фокуса и концентрацията. Също така по този начин човек по-лесно психически разделя офиса и зоните за живеене и това не му позволява да приеме задачите като нещо „несериозно“, както и не позволява да се отрази върху качеството на работата му.

Не е препоръчително да се храните на работното ви място. Фактът, че сте си вкъщи ви дава възможността да се преместите в кухнята, където да обядвате спокойно, а не заобиколени от технологии и хвърчащи листи хартия.

Естествената светлина и колко важна е тя

Осигуряването на контрол на светлината, намаляване на шума и изолация, позволява концентрация и уединени, а избора на правилните облицовки за прозорци за вашия хоум офис ще доведе до максимална производителност.

За хоум офис се препоръчва използването на ролетни щори, които контролират нивата на светлината ви и могат да се монтират лесно и бързо, за да предотвратят отразяването на слънчевите лъчи във вашия екран, което ще попречи да видите добре съдържанието на десктопа.

Помислете за поставянето на вази или саксии с цвета

Цветята са глътката свежест, от която всеки има нужда. Кой не ги обича? Помислете за тяхното присъствие и във вашия хоум офис. Независимо дали са закупени от цветар, супермаркет или просто взети от градината, свежите цветя и стайни растения ще насърчат благосъстоянието и ще насърчат вниманието, което е от важно значение за вашия хоум офис.

Избор на грешен стол

Неправилния избор на вашия стол за бюрото е една от най-честите грешки в дизайна на хоум офиса. Въпреки че „правилните“ столове за бюро може да не винаги изглеждат толкова стилни, има столове, които  предлагат правилната опора за гърба ви. Защото здравето е на първо място и ние трябва да мислим за него. Тъй като прекарвате повечето време през деня, стоейки на този стол, трябва да проучите добре кой тип стол е най-добър и най-щадящ вашият гръб и кръст, за да не се оплаквате от болки или от изкривена стойка.

Най-чести грешки в дизайна на вашия хоум офис и как да ги избегнете

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap