Как да създадете великолепна остъклена тераса

Искали ли сте някога да създадете разкошна остъклена тераса за вашия дом?

Искали ли сте някога да създадете разкошна остъклена тераса за вашия дом? Терасата е чудесно допълнение към всеки дом. Тя осигурява страхотна гледка към открито и може да служи като място за забавление на гостите. Може да се използва като начин да се насладите на открито и да останете във форма през цялата година. Можете да го направите официално или неформално, както на вас ви харесва и през цялото време ви позволява да използвате външното си пространство за дейности като забавление, релакс и печене на скара. Въпреки това, използването на материали, които са подходящи за вашия климат, като външни камъни или плочки, може да бъде скъпо. За щастие има някои бюджетни опции, които ще направят вашата тераса да изглежда красива с минимални усилия. Тази статия ще ви научи как да създадете прекрасна остъклена тераса и какви материали са ви необходими. Ако сте готови да научите как да създадете своя собствена прекрасна остъклена тераса, прочетете нататък!

Уникални идеи за остъклена тераса

Защо да изберем остъклената тераса?

Остъкляването на терасата е чудесна идея.Тя дава възможността да притежавате трансформиращо се помещение. Такъв тип тераса позволява лесно да преминавате, от затворено топло помещение през зимата до отворено, красиво и слънчево място за релакс през лятото.

Как да остъклим терасата?

Когато сме взели решението да остъклим терасата, трябва да изберем какво остъкляване искаме. Изборът между профилно или безпрофилно остъкляване, е хубаво да се съгласува с професионалист, за да се избегнат проблеми в бъдеще.

Профилното остъкляване

Профилното остъкляване или така нареченото “класическо остъкляване”, представлява поставяне на прозорци на терасата. То се препоръчва, при наличието на по – големи тераси, тъй като дограмата заема доста голяма пространство. Плюс обаче, е перфектната изолация, която този тип остъкляване създава. 

Безпрофилното остъкляване

Безпрофилното остъкляване е цялостно остъкляване на балкона.Този тип остъкление, може да бъде изградено от пода до тавана, като предлага запазване на прекрасната гледка и няколко вида панели. Панелите могат да бъдат подвижни, или приличащи на хармоника, като дават предимството на трансформация от вътрешно във външно помещение. Минусът на това остъкляване е високата му цена.

Система за безпрофилно остъкляване:

Система от плъзгащи панели,които се подреждат един до друг и разкриват панорама,без да нарушават фасадата на жилището.

Избор на интериор на остъклена тераса

Под на тераса

Когато избираме под за нашата тераса, трябва да изберем под, който да изглежда добре. Най – популярните подови настилки са –  дърво, камък, както и ламинираният паркет. Тези настилки могат да бъдат съчетани по – много начини, за да създадете зашеметяващи резултати.

Озеленяване на тераса 

Терасата може да бъде превърната от студена бетонена или дървена конструкция, в малък зелен оазис. Изберете красиви зелени храсти, дръвчета и шарени цветя. Проучете от какво се нуждаят цветята, за да останат живи и да красят терасата ви.

 

Идеи за обзавеждане на тераса

Обзавеждане на тясна тераса

Много хора смятат, че не могат да създадат красива и стилна тераса, тъй като разполагат с малка такава. За това ние сме ви приготвили няколко уникални идеи, как да обзаведете малка тераса :

Превърнете своя малък балкон от празно оставено пространство в красиво пространство, за да се отпуснете и да се насладите на бриз.

Идеи за обзавеждане на голяма тераса:

Разбира се, ние сме подготвили идеи и за притежателите на голяма тераса:

Идеи за остъклена тераса

А ето и няколко чудесни идеи за дизайнерска остъклена тераса:

Европа без рамки стъклен прозорец плъзгащ се сгъваем прозорец стъклена завеса балкон остъкляване

Ако сте харесали нашият, пост съветваме ви да разгледате останалите постове в блога, за още много креативни идеи. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap