Идеи за обзавеждане на всекидневна стая

Холът или така наречената всекидневна стая е най-голямата стая в едно жилище.

ВсекидневнаТам семейството прекарва по-голямата част от времето си. Служи за гледане на телевизия, четене на книги, посрещане на гости и разговори. Важно е обзавеждането да е добре направено, за да може холът да бъде едно уютно и приветливо пространство. Ето и няколко съвета как да го направим.

  1. Подредбата на мебелите

Обзавеждането на хола е едно от най-важните неща. Стремете се да оставите достатъчно пространство между всеки мебел и да се уверите, че всичко има свое място и функция в стаята.

  1. Не слагайте нищо излишно

Всички неизползвани предмети, които събират прах и заемат ненужно място за дълго време, няма да направят услуга на стаята. Важно е да се отървем от нещата, които не използваме – те просто заемат място, което бихме могли да използваме за други неща.От съществено значение е стаята да диша, за да може атмосферата да бъде приветлива за всички в нея.

  1. Детайлите 

Избягвайте да държите одеала, небрежно сгънати и сложени върху дивана. Съхранявайте ги далеч от него в шкафове или в специална декоративна кошница. Ако предпочитате да ги оставите на показ и да ги направите дизайнерска функция, трябва да ги поддържате добре изгладени. Малките детайли са от значение.

  1. Подредени чекмеджета

Чекмеджетата са чудесни за съхранение на неща, които искаме да държим далеч от погледа ни, но те трябва да бъдат добре организирани. Идеалното решение са разделителите за шкафове, за да поддържате всичко добре подредено и лесно за намиране.

  1. Масичките

Ако имате холна маса, уверете се, че тя не е претрупана с излишни неща. Внимавайте да не слагате отгоре твърде много списания или други ненужни неща върху нея. Ако все още сте на етап пазаруване, уверете се, че има чекмедже или отделение за съхранение на всички онези малки неща, които не знаете къде да поставите (очила за четене, химикалки, тетрадки и т.н.). 

  1. Картини и книгиВсекидневна

Независимо дали са книги, списания, снимки на стената или килими, уверете се, че са поставени в право положение и визуално приятни.Намирайте време да почиствате рафтовете си и да оставите настрана всички тези излишни книги, които вече сте прочели. Вероятно ще искате да запазите тези, които все още обичате, но оставете останалото на благотворителни организации, библиотеки или като подарък за приятели.

  1. Възглавниците

Не задушавайте диваните с възглавници, защото така той може да изглежда разхвърлян и  малко хаотичен. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap