5 минутен хак за почистване на хладилник

За да не ви се налага основно почистване на хладилник, можете да правите тази процедура периодично. Ако отработите стъпките, ще ви се получава наистина за пет минути с отличен резултат.

Първа стъпка за почистване на хладилник

Пригответе си стара чиста кърпа, или стар памучен парцал, отново много чист. Легенче с топла вода и сапун. Направете сапунена вода и поставете легенчето близо до хладилника.

Втора стъпка за почистване на хладилник

Опразнете хладилника си. Дръжте близо торба за боклук. Всичко, което вече не е добро, може да отиде направо в торбата. Пресните, стабилните зеленчуци и охладени храни, които остават качествени за дълго време, ще бъдат отделени. Можете да ги поставите на плота, в щайга или кутия и да ги оставите настрана.

Въпросът тук е да стигнете до момент да не премисляте нещата. Тоест вие трябва да познавате добре какво съхранявате в хладилника. Целта е бързо да отделяте годното от негодното. Бързо да знаете какво ще запазите, и какво ще изхвърлите.

Ако има течности за изхвърляне, това може да ви забави, но е важно да го направите преди да започнете да чистите. Защото ако оставите мухлясал сос извън хладилника, той може да прехвърли бактерии и в кухнята. Затова веднага се погрижете да изхвърлите такива храни по най-подходящия начин.

Трета стъпка за почистване на хладилник

Вземете топлата сапунена вода и потопете кърпата в нея, за да почистите хладилника си. Избършете стъклата и не забравяйте ръбовете и ъглите. Не е необходимо да отнеме много време, стига да го правите редовно. Отделяйки няколко веднъж седмично за този бърз и лесен процес,  и хладилникът ви ще остане чист. Това ще ви предпази от търкане часове наред. Много спестено време и енергия.

Ако влезете в ритъма на този хак, ще си спестите усилията от основно почистване на хладилник, което е съпроводено с много повече търкане и усилия, за да се премахнат застояли петна, миризми и други проблеми. Тогава стъпките ще бъдат повече от три. Вие избирате как да организирате времето си за домашно почистване. 

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 2.7 / 5. Брой гласове: 7

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap