Видовете дървени къщи – сглобяеми, пасивни, на колела и всичко за тях (СНИМКИ)

Видовете дървени къщи, които се преглат са винаги добра идея, особено когато искате да спестите разходи? Дървото е строителен материал, който винаги е бил използван и е предпочитан от много страни по света. Докато САЩ, страните от Скандинавския полуостров и тези от Западна Европа предпочитат такива домове, българското население е малко скептично настроено, когато става дума за изграждане на къща, която не е тухлена.

Все пак дървените къщи са по-евтин, по-бърз и много полезен вариант за много хора. Дървото е най-добрата алтернатива, особено сега, когато инфлацията нараства с всеки изминал ден. Едва ли има човек, който на де мечтае за красиво и просторна къща с голям парцел земя.

Дървените къщи спадат в четири категории: сглобяеми къщи, пасивни къщи, малки дървени къщи на колела и класически дървени къщи. А ето и разликата между тях, както и какво представлява всеки един тип дървена къща.

Видове дървени къщи

Сглобяеми къщи

Сглобяемите къщи са с фабрично изработени стени. Те се доставят до мястото, където ще бъде построена къщата и върху готова бетонна основа се извършва същинският монтаж на къщата и съединяването на сглобяеми елементи. Сглобяемите материали, които са качествени и са правилно обработени издържат десетилетия наред.

Къщите от този тип се строят бързо, струват много по-малко в сравнение с тези от тухли или бетон. Например, конструкцията на такава къща може да струва с 40% по-малко от бетонна конструкция.

Пасивни къщи

Къщите от този тип представляват най-модерната версия на дървени къщи. Пасивните къщи са построени така, че да бъдат възможно най-екологични и икономични. С помощта на най-съвременните технологии младите хора от средната класа избират да строят устойчиви домове, според времето, в което живеем.

Малки дървени къщички на колела

Този тип дървени къщи се изграждат на шаси и могат да бъдат теглени от превозни средства, които могат да теглят до 3,5 тона. Тези къщи са с дължина между 4 и 7 м, в зависимост от избрания модел и предпочитанията на клиента. Що се отнася до височината, те са около 4 м високи и 2,5 м широки.

Домовете имат открити пространства, като единственото отделно пространство е банята. Имат добра изолация и могат да се използват както през лятото, така и през зимата. Най-често обаче те са избор на клиенти, които искат ваканционен дом.

Къщи от дървени трупи

Те се обелват чрез хидравлична обработка и се сглобяват чрез пробиване и съединяване, без използването на метални аксесоари. Във фугите се използва естествена изолация, така че жилищата от този тип са перфектно изолирани, което спестява много от монтирането на специална изолация на дома.

Къщите от дървени трупи са много издръжливи и имат дълъг живот, а поддръжката им не изисква много работа. Сред другите предимства споменаваме високия капацитет за съхранение на топлина и по-ниската степен на влажност, като се има предвид, че дървото абсорбира влагата.

В допълнение, перфектните фуги и масивните конструкции на материалите предлагат висока устойчивост на земетресения и други природни бедствия.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap