6 идеи за премахване на лоши миризми вкъщи

Много често в онлайн търсачките се появява премахване на лоши миризми, било то от вкъщи, от колата, от някоя стая или конкретно на лоша миризма от дадено нещо. Затова в тази статия макар да даваме 6 идеи за премахване на лоши миризми от вкъщи, някоя от тях може да използвате за конкретен случай.

Използвайте сода за хляб срещу лоши миризми

Можете, разбира се, да започнете да пръскате стаен парфюм произволно, но за съжаление това не винаги ще спре лошите миризми. Това, което можете да използвате по-добре, е содата за хляб. Тя не маскира неприятните миризми, а ги абсорбира, карайки ги да изчезнат. Например, поставете съд със сода за хляб в хладилника, в килера и на други места в къщата, където лошите миризми бързо завладяват. Това не само е ефективен начин да накарате дома си да мирише добре, но е и много евтин!

Редовно почиствайте килими, завеси и други меки повърхности

Килимите, постелките, декоративните възглавници, спалното бельо и завесите са магнит за миризми. Със сигурност перете редовно поне спалното бельо, но колко често перете декоративните си възглавници и пердета? Често това е скучна работа, която лесно се изплъзва. Тези магнити за миризми могат бързо да започнат да миришат на плесен. Уверете се, че перете декоративните си възглавници и пердета поне веднъж годишно. Трябва също така да почиствате старателно своя килим или постелки веднъж годишно. Това, което може да помогне междувременно, е да поръсите малко сода за хляб върху килима. Оставете това за няколко часа – за да може да абсорбира миризмите – и след това го почистете с прахосмукачка.

Използвайте дифузер с етерични масла

6 идеи за премахване на лоши миризми вкъщи

Много хора се използват етеричните масла, за да придадат на дома си свеж и приятен аромат. Искате да го запазите естествено и просто? След това използвайте дифузер за етерично масло с масла като розмарин, лимон, мента и портокал от канела. Вижте дали ще намерите такива дифузери в магазинната мрежа в града или дали ще намерите такива онлайн.

Отворете прозорците си

Най-лесният начин да накарате дома си да мирише добре? Това, разбира се, е като отворите прозорците си. Това незабавно прави цялата стая по-чиста и свежа. Искате ли да проветрите къщата си? Отворете прозорците от няколко страни на стаята, за да получите добър полъх. Дори ако навън е адски студено, правете го всяка сутрин. Има и още нещо важно. Когато прекарвате дълго време в непроветрена стая, започвате да привиквате, затова като обица на ухото, направете си някакъв ритуал да ви подсеща да проветрявате. През студените дни е особено важно.

Разпръснете ароматизирани сашета из цялата къща

Пръскането на домашен аромат в дома ви и във всеки килер всеки ден може да е малко прекалено. Това, което можете да направите, за да накарате стаите и килерите да миришат добре, е да разпръснете ароматизирани торбички наоколо. Например, сложете чанта в гардероба си, гардероба за палтата в антрето и гардероба в банята. Това ще гарантира, че тези стаи ще ухаят добре! Можете да закупите тези ароматизирани торбички, но те също са много лесни за правене сами. Поставете малко лавандула върху парче плат и добавете няколко капки от любимото си етерично масло. След това завържете чантата с панделка и готово: направихте своя собствена ароматизирана чанта.

По-малкото е повече

Разбира се, можете да напълните хола си с ароматизирани свещи, домашни парфюми и дифузери, но повече такива мерни не винаги е по-добро. Особено когато става въпрос за аромат, по-малкото често е повече. Силен аромат или смесица от различни аромати може бързо да стане поразяващ за обонянието. Затова за предпочитане изберете аромати, които вървят добре заедно и го спазвайте за няколко ароматни елемента.

Днес има специалисти, до които можете да се допитате за такива по-сложни ароматни схеми. Можете да прочетете онлайн за кои миризми да вкарате в дома си, за да повишат и енергийния статус на дома.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap