7 начина за премахване на миризма от боя

Ремонтът вече е приключил, но все още ли има нещо нередно в къщата ?

Често във въздуха витае един неприятен детайл – миризмата на боя. И не всеки знае как да се отърве от него. Предизвиква главоболие, влошава общото здравословно състояние на обитателите. Освен това е малко конфузно да се излезе навън, защото дори дрехите поглъщат точно тази миризма и уведомяват всеки, че правите ремонт у дома.

Колкото по-голяма е площта на боядисване, толкова по-силна ще бъде миризмата. Има няколко начина да предотвратите и още по-добре да се отървете от тази неприятна част. През топлия сезон ще бъде достатъчно да проветрите апартамента за поне дванадесет часа. Но ако ремонтът извършва през зимата, тогава ще бъде възможно да се отървете от миризмата на боя, като използвате методите, изброени по-долу. Използвайте няколко метода наведнъж, за да повлияете комплексно на източника на миризма. И така, в тази статия ще намерите 7 начина да се отървете от миризмата на боя в къщата.

Кафе

Зърна натурално смляно кафе, поставени в контейнери около апартамента , не само ще изпълнят пространството с лек сутрешен аромат, но и ще могат да абсорбират част от неприятната миризма. Достатъчно е също да отворите опаковка смляно кафе (разтворимото не е подходящо) и да го оставите в помещението за известно време. Този метод определено ще се хареса на истинските любители на ароматната и ободряваща напитка.

Въглища

Следващият начин е да използвате въглища. Можете да ги закупите в обикновен магазин, подходящи е този вид, който се използва за печене на скара и барбекюта. Трябва да ги приложите по този начин – натрошете на по-малки парчета, поставете малко количество въглища в контейнери и ги поставете из цялата площ на къщата. Въгленът е известен със своите абсорбиращи свойства, поради което ще поеме миризмата на боя за доста кратък период от време, но е по-добре да оставите контейнерите в прясно боядисана стая за една нощ.

Ароматни свещи

Ако запалите такава свещ, тогава горимите съединения от бои и лакове ще се „удавят“ в огъня, което ще премахне миризмата и ще изпълни апартамента с приятни нотки на ванилия, горски плодове, меденки, морски бриз или лимонов шербет. Всичко зависи от вашите ароматни предпочитания.

7 начина за премахване на миризма от боя

Вода

В прясно боядисана стая трябва да подредите няколко кофи с вода. Вероятно ще трябва да смените водата няколко пъти, преди миризмата на боята да изчезне напълно. Този метод е малко по-бавен от другите, но определено е най-безопасният и не изисква никакво ресурси.

Лук и оцет

Можете да подредите четвъртинките на голяма глава лук из къщата, като ги поставите в чинии. Въпреки че самият лук излъчва силен аромат, много по-лесно е да се отървете от него, отколкото от миризмата на боя. Острата миризма бързо изчезва, дори ако в стаята се поставят няколко контейнера с разтвор на вода и трапезен оцет.

Лимон

Разпръснатите из апартамента или къщата резени лимон ще ви помогнат да се отървете от неприятната миризма на боя . Трябва да ги оставите за няколко дни и след това просто да ги изхвърлите в кошчето.

7 начина за премахване на миризма от боя

https://www.homify.ru/

В случай на трайно проникване на миризма на боя и лак в красивия ви персийски килим, който е забравен да бъде премахнат поради небрежност или е внесен в ремонтираната стая много рано, трябва да го поръсите със сода и да го оставите за една нощ. На сутринта содата трябва да се изметне с метла и след това просто да се почисти килима с прахосмукачка. Този инструмент не само ще премахне миризмата от бои и лакове, но и ще освежи състоянието на килима.

Превантивно действие

Индустрията за бои и лакове непрекъснато се развива и произвежда гама от бои без мирис. Боите и лаковете на водна основа нямат толкова изразен аромат, времето за изсъхване отнема от два до четири часа, цената е доста достъпна. Тези материали не изискват изплакване със специални разтворители, чиято миризма също не е много приятна и могат да се използват върху повечето повърхности.

Ролки, четки и други инструменти за боядисване също трябва да се съхраняват в плътно завързани найлонови торбички. За съхранение е подходящ и плътно затворен рафт в тоалетната или банята.

Друг малък лайфхак, за да се отървете от неприятните последици от ремонта, е конвенционален вентилатор – едно от най-добрите изобретения на човечеството след компаса и хартия. Поставете го до отворен прозорец. Вентилаторът ще отведе всички неприятни изпарения, които все още остават в апартамента, и ще ги изпрати направо през отворения прозорец. Миризмата на боя определено ще напусне апартамента ви и той ще бъде изпълнен с уют, миризмата на ябълков пай и свеж, вече кристално чист въздух.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap