Нина Петрова

Проекти от Нина Петрова

Single Designer

Идеи за Вашия хол, с които ще изглежда уютен и подреден

Трябва да признаем – всички мразим безпорядъка. Той убива всяка нотка на уют и комфорт. Дори един предмет, който не е поставен на правилното място би ни подразнил. Но няма проблем, който да не може да се разреши. Независимо колко сериозен е той. Има ли желание – има и начин. Винаги! Холът е една от най-натруфените стаи във всеки дом и никак не е чудно, че понякога всекидневните ни могат да приютят много „неща“, които се оказват и доста излишни.

Представяме Ви някои идеи, с които Вашият хол ще изглежда напълно подреден

Комбинирайте отворено и затворено съхранение

Обзаведете всекидневната с интересни рафтове, които са едновременно отворени и затворени. Създайте възможност за показване, като направите рафта фокусна точка на вашето пространство, след което подредете отворените си рафтове с книги и декор, като запазите покритите рафтове за по-практичните неща. Използвайте тапети в забавен принт, за да постигнете нестандартен дизайн.

Преработете обикновен стъклен шкаф

Използвайте мебелите за съхранение, които вече имате, като ги обновите. Може да използвате непрозрачно стъклено фолио, за да превърнете обикновената витрина в актуално място за съхранение. Поставете вътре предмети, които не изглеждат твърде разхвърляни като книги, подредени купи и чинии или аксесоари.

Вградете място за съхранение в места за сядане

Ако всекидневната ви малка, ще искате да се възползвате максимално от всеки сантиметър пространство. Чудесен начин да направите това е да се откажете от традиционния диван и вместо това да изберете вградена пейка, като добавите място за съхранение отдолу и от всяка страна. Боядисването на пейката в същия цвят като стените ви и дори тавана ще означава, че ще се слее безпроблемно в стаята и няма да направи на никого впечатление този трик, с който постигате подредения вид на помещението. Повечето от предметите се считат за „съществени“ и няма как да се пренебрегнат. Вместо това трябва да търсим рационални решения за съхранение, за да предотвратим усещането, че пространството е претоварено и претрупано. Защото признаваме – това не изглежда никак красиво.

E-mail бюлетин