Бюджетна коледна украса от шишарки | Creative Home

Бюджетна коледна украса от шишарки

Коледа винаги се асоциира с харчене на пари.

Аз, например, ще ви споделя, че разходите покрай тези светли и семейни празници надхвърлят четири цифрено число. Особено последните две години се замислих дали въобще има нужда от всичко това… Има ли нещо, което да е хем празнично, хем лично и персонализирано? Има ли такъв подарък? Е, има. Намерих вдъхновението в естествените шишарки, с които правя разнообразни коледни украси и дори подарявам на близки хора. 

Все по-ценни стават малките подаръчета, които показват, че на нас реално ни е грижа за отсрещната страна и сме постарали с време, креативност, идейност и умения. Сега ще ви потопя в света на коледната украса с шишарки. Просто не знам дали си даваме сметка колко много може да се направи!


Идеи за коледна украса от шишарки

Украса от шишарки

Как да си направим коледна украса от шишарки?

С правилното подреждане на шишарките могат да се направят различни фигури, декоративни елементи и дори интериорни иновации. Творческият процес определено и безспорно ще се хареса на децата, които с нетърпение очакват Коледа, а и възрастните също ще се докоснат до еуфорията покрай големите празници. С тези шишарки могат да бъдат създадени:

 • Фигури на животни – като комбинирате различни помощни инструменти и материали (вкл. глина, силикон, стъклена бутилка и хартия). Може да направите: елен, бухал, мече, джудже и дори агне.
 • Композиции за по-масивна декорация като: венци, коледни рамки за снимки, пано, дори цяло коледно дърво и пр.
 • Още креативни приложения на шишарките са свързани със създаването на играчки, гирлянди за елхата и пр.

Шишарките все по-често намират своето приложение във всеки дом. За да направите оригинални и неповторими коледни декорации с естествени материали, потърсете помощни идеи, които ще ви насочат в правилната посока в творческия процес. За вас подбрах интересни ресурси, които ще ви помогнат при избора на материали и дори ще ви заредят с ново вдъхновение.

С малко креативност, отделено време и желание можете да създадате истински, чудни коледни украси от шишарки, които да донесат уют и топлина в дома ви и да създадат една приятна атмосфера. Ако искате да си направите коледна украса от шишарки, ще ви е нужна малко помощ по отношение на използваните инструменти и материали.

За целта ще ви е нужно:

 • Безспорно и приоритетно – ЖЕЛАНИЕ;
 • Малко отделено време за забавление и творчествол
 • Шишарки, орхи, черупки от жълъди, листя;
 • Декоративна боя и спрейове;
 • Панделки и тюл;
 • Шнур / Тел за връзване;
 • Двойно лепящо тиксо и като цяло тиксо;
 • Топъл силикон или секундно лепило;
 • Четка, ако ще боядисвате; 
 • Брокат и всичко, което ви хване окото и можете да използвате.
 • шишарки, орехчета, листенца и други
Коледно венче

Четка ще ви трябва, за да намажете външните части на шишарките с декоративна боя. Ако желаете шишарката да стане изцяло златна или сребърна – по-добре използвайте спрей. Ако не ви се намира декоративна боя под ръка, използвайте без притеснения бронз за печки или брокатен лак, но внимавайте с миризманта им. 

Ако сте решили да закачите шишарките, орехчетата и листенцата на елхата е нужно да им прикрепите и оформите шнурче, чрез което ще се закача и ще завърши цялостния вид на вашия коледен дом. Не оставайте шнурчето голо и вкарайте малко въображение. Аз, например, бих сложила панделка, за да заема по-голяма визуална част и все пак да има цялостност в общата визия.


Изделия от шишарки

Има толкова много неща, които можете да сътворите от шишарки, че просто ви е бедно въображението. Е, така се казва, все пак може да сте старши творец на коледни изделия от шишарки и доста добре да се справяте с всеки интересен декоративен предмет, който ви хрумне да направите. Но за да сме ви максимално полезни, сме ви подбрали още няколко идеи за изделия от шишарки. Вижте – може да намерите нещо интересно и да го пробвате вкъщи.

Интересни идеи за декорации от шишарки и глина

Коледна декорация от шишарки

Коледните декорации от шишарки най-често са онези красиви венци, които по магазините понякога надхвърлят и 100-200 лв. Замисляли ли сте се, че можете да ги направите сами? Напълно е възможно. Подсигурете нужните материали и инструменти и 100% ще се доближите максимално до крайната идея, та дори може да направите в пъти по-чуден венец. А, венците са само една малка част от всичко, което е възможно да измайсторите. Ето ви още няколко примера, които сме подбрали и поместили отдолу.

burst.shopify.com

5 ЗАНАЯТИЯ ОТ БОРОВА ШИШАРКА | ИЗБЕЛЕН ИЗБЕЛЕН | ИДЕИ ЗА ЗИМЕН ДЕКОР | НАТУРАЛЕН АРИСЕТ НА КАНЕЛА

Коледна украса – дърво

Чудите се как да си направите коледна елха от шишарки за Коледа и Нова година? Трудно е да си представим коледните празници, без коледна елха и персонализирана от нас красота във всеки декоративен елемент. Знаем, че не винаги има възможност да се постави в една стая естествено дърво, поради малка площ на помещението или от съображения за сигурност. В този случай, най-доброто решение е да си направите своя собствена коледна елха, с помощта на конуси и декоративни елементи за украса на членове. Ето едно полезно видео, което ще ви помогне да видите как вече някой е успял да си направи чудна коледна украса.


Кошница от шишарки

Може би, кошниците от шишарки са един стар занаят, който винаги ще намери своето кътче в дома на онези, които обичат ръчно изработените предмети от естествени материали. Има богато разнообразие от модели, десени, размери, цветове и форми кошници от шишарки. Всеки интериор и дом има нужда от декорация, която ще се впише в средата и най-вече ще ви бъде приятно да си я купите точно покрай коледните празници.


Фигури от шишарки 

Още няколко интересни предложения сме подбрали за вас с акцент върху фигурки от шишарки, които могат да бъдат: свещници, панери, гирлянди, икебани, пана, джуджета, миниони, коледни висулки, декорации за врата и пр. Вече знаете какви инструменти ще ви бъдат необходими, сега остава само да ви заредим с голяма доза въображение. Вижте тези добри примери:

Занаяти от шишарки за деца

Коледни играчки от шишарки

Коледните играчки от шишарки са толкова различни и винаги носят едно усещане на допълнителен уют. Някак като ги погледне човек, няма как да не се усмихне. Е, може би, само Чичо Скрудж, но това е друга тема. Е, имате ли нужда и по тази тема от вдъхновение? Толкова много идеи и още по-лесни са дори начините да ги направите от подръчни материали. Разгледайте и вижте какво може да ви грабне вниманието и непосредствено след това ще разберете как точно да ги направите тези коледни играчки от шишарки.

burst.shopify.com

За да приветствам есенния сезон, реших, че ще е забавно да споделя моята техника за правене на тези искрящи и разкошни орнаменти от жълъди!

Финални, но приказни идеи за коледна украса от шишарки

Коледните празници са онези моменти, които са за цялото ни семейство. Именно приготовлението преди Коледа е онова, за което да отделим най-много време. Все пак искате всичко да е безупречно, нали? Надяваме се тази статия да ви е била максимално вдъхновяваща. За финал ще ви оставим още малко креативност, която можете да трансформирате в прекрасни проекти за коледна украса от шишарки в най-различни форми и настроения.

Направи си сам коледни занаяти от шишарки
Не позволявайте спиращата дъха красота на този DIY ВЕНЕЦ ОТ БОРОВИ ШИШАРКИ да ви заблуди, наистина е лесно да се направи!
0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap