ВАЖНО! 3 причини, поради които новите дрехи трябва да се перат преди носене | Creative Home

ВАЖНО! 3 причини, поради които новите дрехи трябва да се перат преди носене

Да, обожаваме новите дрехи. Да, обожаваме шопинга. Толкова много дрехи, толкова много изкушения. А всички знаем колко слабо е женското сърце пред една красива и секси рокля или блуза на витрината в любимия ви цвят. Пазаруването повдига настроението и е един от най-добрите антидепресанти, които по никакъв начин не биха дали странични ефект, с изключение на един – празната карта.

И въпреки че сме твърде нетърпеливи да се покажем пред приятелите си с новите си придобивки, задължително условие преди да ги облечем да бъдат изпрани.

3 причини, поради които новите дрехи трябва да се перат

Допълнителната боя по дрехите

Една от причините да перете нови дрехи е да измиете допълнителната боя, която може да се пренесе върху кожата или други дрехи. Повечето тъкани, изработени от синтетични влакна (полиестер, акрил), са оцветени с азо-анилинови багрила.

Тези багрила могат да причинят тежки кожни реакции при хора, особено малки деца, които са алергични към тях. Ако алергията е тежка, обривът ще бъде подобен на отровен бръшлян. Но дори по-малко тежките реакции могат да причинят сухи, сърбящи възпалени петна по кожата.

Бактерии, гъбички и насекоми

Възможно е прехвърлянето на въшки, бактерии и гъбички от един човек на друг човек, когато се пробват дрехи. Съблекалните могат да се превърнат в място за размножаване на всичко и за да се предпазите е добре да облечете чисти и изпрани новите си дрехи.

Химически дразнители

И най-важното, новите дрехи трябва да се перат, за да се премахнат химическите покрития като урея-формалдехид, които производителите поставят върху дрехите, за да подобрят текстурата. Облицовките няма да притесняват всеки, но ако имате чувствителна кожа, можете да развиете обрив, особено в зони с постоянен контакт като подмишници, яки, талията и бедрата (когато купувате панталони).

Урея-формалдехидът често е химикалът, използван за предотвратяване на образуването на мухъл върху дрехите, които трябва да бъдат транспортирани на дълги разстояния в целия свят. Има много остра миризма, която ще остане в тъканта до изпиране на дрехата. Едно измиване вероятно няма да премахне целия формалдехид, но ще намалите значително вредата и така този химикал ще продължи да се отстранява при всяко измиване.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap