Диван в хола – срок на годност

Каква е очакваната продължителност на живота на един диван?

Когато купуваме естествено да вземем предвид очакваната продължителност на живота на нов диван, откриваме, че вълнението от чисто нова мебел може почти да ни завладее, когато започнем да обзавеждаме и декорираме жилищното си пространство. Това, което често забравяме да вземем предвид, за да не попречим на оптимизма си, е средната продължителност на живота на един диван.

Независимо дали имате стар диван или нов диван, може да е полезно да знаете колко дълго обикновено издържат диваните, така че да можете да търсите предупредителните знаци, които водят до необходимост от подмяна.

За съжаление, за очакваната продължителност на живота на един диван, вашият любим диван няма да се предлага с конкретна дата на изтичане, която да ви информира кога трябва да надстроите. Въпреки това, средната продължителност на живота на един диван е около 7-15 години, ако е с добро качество и има структурно здрава рамка на дивана, когато го купувате. Тук не говорим за тапицеерията обаче, но за структурата на дивана.

Диван конструкция

Когато става дума за по-евтини дивани от разпродажби или магазини за втора употреба, има смисъл, че те вече са износени и няма да бъдат в отличното си състояние. Ето защо, когато става дума за очакваната продължителност на живота на диван като този, вероятно той няма да издържи толкова дълго, колкото чисто нов диван.

Кога да смените дивана?

Както при повечето мебели, има някои признаци, че е време да смените дивана си. Някои от тях са доста фини, докато други са много по-очевидни.

Дивани, които започват да скърцат, когато седнете, определено имат нужда от подмяна. Скърцащите рамки на дивана често показват, че конструкцията е износена и започва да се разпада, така че ще искате да потърсите нов диван възможно най-скоро.

По същия начин, ако диванът ви някога е бил удобен, но наскоро е загубил фактора си на комфорт и започва да провисва, вероятно трябва да го замените.

От друга страна, ако финансите ви наскоро са се подобрили и ви харесват по-модерни мебели в хола ви, не се колебайте да смените старите си, евтини качествени мебели.

5  мерки за спасяване на вашия диван

Нямате пари да смените дивана си точно сега? Наистина ли сте привързани към вашия диван – може би ви е предаден от баба ви? Ето някои експертни съвети как да спасите стария си диван или да осигурите минимални щети на новия си диван, така че продължителността на живота на дивана да не ви засегне толкова много.

Ако вашият диван е поставен до прозореца на хола ви и е стоял на пряка слънчева светлина в продължение на години, вероятно цветът му е избледнял. Кадифените, тъканите и кожените дивани за съжаление са изложени на опасност от естествена слънчева светлина, така че за бъдещи справки дръжте тапицерията си далеч от слънчева светлина.

Вашият диван от плат се е износил, като материалът се е протрил на места, където не трябва? Потърсете професионален тапицер и той може да замени тъканта на дивана ви с по-издръжлив материал и да увеличи продължителността на живота на дивана

Възглавниците на вашия диван са загубили мекото си прилепване, оставяйки дивана ви да се чувства неотпускащ и да изглежда уморен? Не е нужно да се притеснявате, защото можете да вдъхнете нов живот на вашите възглавници на дивана.

По принцип трябва да напълнявате възглавниците си веднъж седмично, за да запазят мекотата си и да намалят вероятността да се сплескат. Ако установите, че вашите възглавници са бучки или напълването им просто не работи за вас сега, изпратете ги на тапицер, за да може да ги напълни отново.

Почистването на място трябва да бъде първата ви стъпка, когато става въпрос за премахване на петна от вашия диван. Ако обаче това не работи и сте сигурни, че петната са твърде непоносими, за да се справите с тях, най-добре е диванът ви да бъде тапициран отново.

Диваните, както всички мебели, не са предназначени да издържат вечно. Въпреки това, с тези съвети, както и с известно време, грижи и усилия, можете да сте сигурни, че вашият ценен диван ще ви служи още дълго време. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap