Защо да изберем кухня в сиво

Основните причини да изберете кухня в сиво

Кухнята е помещението, което събира семейството и приятелите на едно място. Когато избираме цветове за кухнята е хубаво, те да бъдат съобразени с функционалността й, както и с вашите лични желания. Съобразяването с функционалността е по – скоро от гледна точка на това, че често при готвене цапаме, което може да се отрази на цвета. Много хора предпочитат бяла или черна кухня, но в последните години един от най- разпространените цветове е сивото. Изборът на сив цвят всъщност се оказва доста добър и модерен. Сивото създава елегантност, както и може да бъде открито в комбинация с  много от модерните днес стилове. В тази статия ще разгледаме защо сивото е подходящ цвят за кухня, в какви цветови комбинации може да го срещнем, като сме ви приготвили много стилни примери между, които да изберете правилният стил и цвят за вас. Ако темата ви е интересна, продължавайте да четете. 

Защо да изберем кухня в сиво
 
Защо да изберем кухня в сиво
 

Какъв цвят кухня да изберем?

Изборът на цвят за кухнята е важна стъпка от създаването й. Най-популярните цветове са бяло, черно, бежово и тъмно синьо, които често се използват в комбинация с дърво и неутрални цветове. Както вече споменахме, сивото е много популярен цвят напоследък. Сивото внася степен на приемственост и спокойствие в кухнята, като я прави лесна поддръжка, което е важно за всички видове кухни. Сивото е особено популярно в Съединените щати. Особено при създаването на кухня, сивото се счита за вечен цвят. Това е един вид неутрален цвят, който се оказва вечен, защото пасва на всеки стил и повод. Има няколко цветови схеми, които най-често се използват при избора на цветова схема на кухнята. Добър пример за такава цветова схема е цветовата схема, известна като “смесен метал”. В този тип кухня виждаме тъмно сиво на фона на бели или светлосиви стени. От друга страна, най-добрите цветове за сивото са шоколадово кафяво и тъмно сивото. Тази комбинация от цветове може да добави интерес и топлина към кухнята. Примери за сива кухня: 

27 уникални идеи за сива кухня:

Идеи за кухня в светло сиво:

Популярен цвят за кухнята е светло сивото, което контрастира с всички останали нюанси и цветове. Не е необичайно да намерите стаи със светлосиви шкафове, стени и подове. Сивото прави кухните да изглеждат просторни и уютни. Също така е отличен акцентен цвят за кухня в хола. 

Идеи за кухня в тъмно сиво:

Декорирането на вашата кухня в тъмно сиво осигурява функционален и ефективен дизайн.Тъмно сивото може да се комбинира с различни нюанси на сивото. Примери : 

Цветови комбинации за кухня със сиво

Сивото е неутрален цвят, който не само комплиментира цветове като синьо и розово, но и черен или друг ярък цвят. Той е харесван заради неговата простота. Това е много популярен избор за кухнята, тъй като може да се комбинира със смели цветове, като червеното или пък с въздушността на бялото или с някой от различните дървесни материали.

Подбрахме примери, които да разгледате,като представят най-желаните цветови комбинации:

Кухня в сиво и зелено

Това е отлична цветова комбинация, която е популярна сред собствениците на жилища по целия свят, но главно в Европа и особено в страни като Франция и Италия. Комбинацията от сиво и зелено е една от най-стилните от всички. Сивото е много гъвкав цвят, но за мнозина е доста необичаен и не е толкова лесен за работа. Това може да е важен факт, ако искате да следвате собствения си вкус. Но комбинацията от сиво и зелено е нещо, което наистина работи много добре.

Защо да изберем кухня в сиво
Защо да изберем кухня в сиво

Кухня в сиво и оранжево

Възможно е да комбинирате цветовете оранжево и сиво в допълваща цветова комбинация. Оранжевите плотове са много популярни, а оранжевата кухня има приятен контраст с интериора. Комбинацията от сиво и оранжево също е една от най-впечатляващите, която може да създаде хладна визия.

Защо да изберем кухня в сиво

Кухня в сиво и синьо

Синьо-сивата комбинация също е атрактивна и функционална. Обичаме да виждаме тъмно синия цвят в комбинация с белите шкафове, сивите плотове и облицовката, всичко това ни кара да забравим за цвета и ни мотивира да намерим подходящите мебели и уреди. Много е важно да изберете правилната цветова схема, за да изглежда кухнята точно както искате.

Защо да изберем кухня в сиво

Кухня в сиво и черно

Сивото е най-естественият цвят и когато се комбинира с други цветове или с черно и бяло, резултатите са впечатляващи. Най-популярната цветова комбинация за кухнята със сиво е бяло и тъмно сиво. В тази цветова схема бялото е основният нюанс, а сивото го допълва добре.

Защо да изберем кухня в сиво

Кухня в сиво и жълто

Именно комбинацията от сиво и жълто създава същността на кухнята в кънтри стил. Това е чудесен вариант, ако ще строите нова къща, която е голямо пространство за кухня и искате тя да се откроява. Ако ще работите в кухня, а тя е малка, можете да я комбинирате с черно или да работите с цветове, които следват тона на сивото. Сиво-жълтото е идеална комбинация.

Защо да изберем кухня в сиво

Кухня в сиво и лилаво

Комбинацията сиво и лилаво в кухнята предлага много елегантни визии, както и весели и ярки. Разбира се, необходимо е да имате правилните нюанси на сивото, както и в черно. Също така изглежда страхотно, ако имате и оранжеви тонове в кухнята.

Защо да изберем кухня в сиво

Кухня в сиво и бежово

Най-често срещаният вариант за сиви или бежови кухни е комбинирането на тези два цвята. Целта е да се подобри тази комбинация и да се създаде смело изявление. 

Защо да изберем кухня в сиво

Кухня в сиво и дърво:

Искаме да препоръчаме цветови комбинации за кухнята със сиво и дърво. Тази комбинация  придава уединение и спокойна атмосфера.

Защо да изберем кухня в сиво

Кухня в сиво и червено

Кухнята е познато помещение в нашето ежедневие и привлича погледите. Важно е да съберем всеки елемент от тази стая възможно най-добре. Важно е да изберете перфектните цветове за най-атрактивната и функционална комбинация. Днес е възможно да се комбинира цвят с функционални характеристики, както и с различни текстури и дизайнерски елементи. Комбинацията от червено със сиво винаги е била избор на много креативни хора. Това е причината червеното да се счита за един от най-популярните цветове за кухнята.

Кухня в сиво и кафяво 

Кафявото съчетание е от гората, черното и сивото на водата. Това е идеалната комбинация за семейства и малки деца, защото показва младостта и семейният уют. 

Защо да изберем кухня в сиво

Кухня в сиво бяло и дърво

Защо да изберем кухня в сиво
Защо да изберем кухня в сиво

 

Кухня в сиво и розово

Основните характеристики на тази цветова двойка са топли и меки цветове. Те създават невероятен модерен външен вид. Наличието на цветове като розово и сиво в комбинация с бяло създава хармонична комбинация.

Защо да изберем кухня в сиво

Сиво бяла кухня:

Сивo-бяла кухня е уютна, защото тези цветове се допълват взаимно. Сивото, което кара много от нас да мечтаят за простота и ред, е правилното допълнение към бялото, за да създаде приятна атмосфера. Опитайте двата нюанса на бялото с едно друго сиво, за да създадете малко пространство, в което да живее цялото семейство.

Защо да изберем кухня в сиво

Идеи за кухня в сиво:

Надяваме се, да сме помогнали в избора ви на кухня за вашият дом. За още полезни съвети и идеи за дома, разгледайте нашият блог. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap