Идеи за детска стая за момиченце

Детската стая за вашето дете играе важен фактор за неговото израстване и сформиране като личност. На първо място тя трябва да бъде свежа и уютна, защото най-важно е детето да се чувства комфортно и спокойно. Също така е препоръчително да обърнете внимание на интериорния дизайн, както и декорациите и аксесоарите, които ще изберете за нея. Препоръчваме ви да заложите на детски играчки с цел образование и възпитание. Това ще помогне за развитието на вашето дете.

Малките деца с интерес оглеждат заобикалящата ги среда, затова цветовата гама, която изберете ще е много важна. Помислете за фокусни точки и дизайн, които ще привличат вниманието на децата и ще развиват тяхното въображение.

Представяме ви някои идеи за детска стая за момиченце

Заложете на успокояващ дизайн

Заложете на успокояващ детето дизайн, като изберете цветова палитра от топлите цветове. Тапетите, спалното бельо и обзавеждането в топли цветове биха зарадвали всяко дете и също така се съчетават идеално с много сладки играчки, като някои животинчета и други аксесоари.

Придайте декоративен завършек на идеята за тапети за спалня с шарки, като добавите релефна рамка около стаята точно под височината на тавана. Създайте релефния ефект, като използвате кръгла плоча като шаблон, запълвайки с по-тъмен цвят боя, за да пресъздадете граница.

Бяла детска стая с ярки цветове

Класическият бял цвят е винаги модерен и винаги за предпочитане, независимо какви тенденции се налагат. Той никога не излиза от мода и е за предпочитане, когато подготвяте стаята за вашето дете, а все още не знаете неговия пол. Заложете и на спално бельо в ярък цвят, цветен килим и светли аксесоари, като по този начин ще добавите  лесно допълнителен цвят – бебетата се стимулират от смели нюанси, така че това е идеалният начин да предизвикате интереса и да развиете въображението им.

Помислете за весел пейзаж на стената

Един от най-предпочитаните дизайни за детска стая е пейзажът върху стените. Създайте закачлив фон за детската стая на вашето момиче с красив и интересен пейзаж върху бяла стена. Използвайте маскираща лента, за да създадете естествен ефект на планина върху обикновена бяла стена (с триъгълници в диапазон от височини), след което просто запълнете с избрания от вас цвят на боята.

Създайте и място за поставяне на детските играчки. Също може и да добавите към стените стикери с различни фигури, например пеперуди, цветя и ги разпръснете по цялата стена.

Създайте интересна стенна галерия

Ако искате да събудите интереса и провокирате въображението на вашето дете, може да създадете малка и интересна стенна галерия. Изберете си една от стените в стаята и поставете картини с анимационни герои на нея. Изберете щампи в различни размери с рамки и стойки в преливащи пастелни нюанси – след това подредете картините на стената на нивото на очите на детето, за да може да ги гледат по-лесно.

Създайте стени с образователна цел

Всяко едно малко дете трябва да се запознае и да опознае света на животните. А вие може да улесните тази задача, като изберете стени с образователна, но същото време и забавна цел. Пресъздайте картата със страните в цял свят върху една от стените. И върху всяка страна поставете илюстрации на животните, които живеят там. Ако изберете този дизайн, ви препоръчваме мебелите да са по-обикновени, а декорът – изцяло бял. За да не стане прекалено натруфено.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap