Идеи за ниши, които ще ви помогнат да увеличите всяко пространство

Съществуват различни идеи за ниши. Знаете ли, че нишите могат да бъдат много по-полезни от обикновените рафтове? На първо място те са много по-практични, защото те спестяват място и увеличават визуалния ефект на стаята. Нишите образуват едно цяло със стената. Което моментално кара помещението да изглежда по-просторно. А в комбинация от подходящи плоскости и различни цветове, нишите излъчват стил и подреденост, неща, които един обикновен рафт не може да постигне.

Интересен факт за нишите е, че те не са никак нови. Всъщност съществуват още от първи век след н.е. и се предполага, че първите са направени за нуждите на обширен озеленен дворец, наречен Domus Aurea „Златна къща”, който е построен от император Нерон в сърцето на древен Рим, след опустошителния пожар през 64 ​​г. от н.е. Но са били необходими много години, за да се наложат и едва през двадесети век потенциалът на нишата е поставен над естетиката и започва тяхното проектиране с тази цел.

Днес, има безброй видове дизайн на ниши с различни стилове и техният избор понякога ни затруднява. Нишите в различни геометрични фигури се открояват със своето качество в естетическия смисъл, но освен това са и много практични. За съхранение на различни съдове, декоративни предмети, детски играчки, сувенири, може да разчитаме на нишите и тази форма като един от практичните елементи в нашия дом. Нишите придават необичаен чар и стил на всеки дом. А сега да преминем към идеите за нишите, с които ще създадете усещане за по-просторно пространство.

Идеи за ниши

Други неща, които трябва да имате предвид, включват осветление и дали имате достатъчно точки за захранване, ако искате вашата ниша да бъде боядисана в смел цвят, тапетирана или дори облицована с плочки за характерна стена.

Мини хоум офис

Излишно е да казваме, че хоум офисът става все по-разпространен и предпочитан сред младите хора и една от главните причини за това е пандемията, която ни доказа, че да си стоим вкъщи всъщност не е чак толкова скучно и еднообразно.

Хоум офисът ще е част от нашия живот дълги години, затова е необходимо да помислим за създаването на приятно помещение или място в нашия дом, което да посветим на него, тъй като атмосферата е от главно значение за продуктивността и качеството ни на работа. Според много дизайнери, днешният интериор трябва да отговаря на множеството нужди на съвременния живот и трябва да се стреми да създаде истинско убежище.

Бъдете внимателни при измерванията. За тесни ниши може да искате да помислите за бюро, което да стои на едно ниво с – или да стърчи леко над – вашата ниша, така че да не удряте лактите си в съседните стени, докато пишете. Ако вашата ниша има добра ширина, помислете за подова лампа, за да създадете осветление, без да се налага да пробивате дупки в стената.

Уютен кът за четене

Нишата може да бъде идеалното място да се усамотите след дългия и труден ден с хубава книга и чаша чай (а защо не и вино). Добавете изящен фотьойл или удобен стол, който пропорционален на пространството, поставете възглавници, покривки и килим, за да създадете максимално удобно пространство.

За тази идея за ниша е необходимо малко допълнително обмисляне на дизайна, за да се създаде правилната атмосфера – използвайте успокояваща неутрална боя на стената, мек текстил и се уверете, че осветлението на е по-меко. Световноизвестни интериорни дизайнери съветват да оформите нишата с уникална подова лампа, за да привлечете вниманието в пространството. Както и да комбинирате това с димируема стенна светлина.

Разумно съхранение

Никога не можем да имаме достатъчно място за съхранение, а нишите осигуряват основно пространство за съхранение и прикриват цялата бъркотия. Ще се изненадате колко много можете да поберете в една ниша. Те наистина могат да подобрят пространството, чудесно за привличане на окото и да накарат помещението да изглежда по-просторно.

Мястото под прозореца

Вградените прозорци могат да бъдат предимство в стаята, когато има под тях и място за сядане. С тази идея за ниша, монтирана пейка с тапициран плот и скрито място за съхранение е безкрайно практична, въпреки че свободно стоящата тахта може да работи също толкова добре. Добавете малко възглавници, за да направите интериора малко по-привлекателен и интересен, но се откажете от завесите, които биха ви пречили. Може би щорите са по-добра идея, тъй като няма да се спускат надолу и да ви обгръщат.

Оценете тази статия
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap