Идеи за обзавеждане на всекидневна, които ще я превърнат в уютно и любимо място

Какво е всекидневната без любимите на всички дивани и фотьойли? Нима може да си я представим без тях? Би била изглеждала толкова празна и неуютна. Те създават удобството и комфорта, които всяко семейство търси и иска.

Ако искате вашият хол да изглежда уютен и да е любимото място на вашите гости, трябва да знаете, че подредбата на мебелите за сядане е от много важно значение.

Независимо от формата на помещението, може да използвате максимално пространството. Начините, по които можете да разпределите дивана и фотьойлите са много – от симетрично оформление до групирани места за сядане, можете не само да увеличите максимално пространството, но и да създадете атмосферата, която търсите.

Вероятно формата на стаята ви ще определя до някаква степен разположението на дивана и фотьойлите, но въпреки всички твърдения, когато става въпрос за идеи за диван в хола, обичайното разположение срещу стената не винаги е най-доброто, дори и помещението да е малко.

Идеи за разположение на дивана и фотьойлите във вашата всекидневна.

Подредете мебелите далеч от стените

Когато подреждате вашия хол и поставите дивана и столовете или фотьойлите плътно до стената не винаги е най-добрият начин за подреждане на мебелите в хола, тъй като без да искате може да създаде свободно пространство в центъра на помещение, като по-лесно се разбере, че стаята е малка, а вашата цел е да изглежда оптически по-голяма.

Опитайте се да разположите мебелите към центъра, за да създадете илюзия за повече пространство – освен това имате и възможността да поставите други мебели до стените, където има свободно пространство като бюфет или конзола.

Съчетайте ги правилно

Ако разполагате с голямо пространство, вие имате възможността да обзаведете вашия хол с различни мебели, като диван, столове, кресла или фотьойли. Разпределете местата за сядане, като обърнете всяко една навътре към средата, а масичката оставете да заема централното място, за да постигнете балансирано усещане.

Ако имате притеснения, че като съчетаете различни форми на мебелите ще изглежда несъответстващо, оставете един общ елемент, който да ги обединява. Това може да  бъде цвят или декорация. Не пропускайте и поставянето на килим, за да допринесете още по-уютно усещане и да изглежда интериорът ви завършен.

Изберете фотьойл вместо диван

Ако се притеснявате, че диванът ще заеме твърде много място от вашето помещение или формата му несъответства с тази на всекидневната, добра алтернатива е да смените дивана с фотьойл. Трябва да помислите колко фотьойла искате във вашия хол и дали да бъдат еднакви.

Големите и меки фотьойли, правят вашия хол в идеалното място за релакс и почивка, докато по-малкото кресло отразява дизайна и се вписва идеално в монохромна схема.

Изберете фокусна точка

Изберете вашата фокусна точка, като това може да бъде телевизор, камина или стена, към която да са насочени всичките ви мебели. Така стаята ще изглежда много подредена, балансирана и ще придадете на всекидневната усещане за посока. Когато насочите всичките ви мебели фокуса, ще ви бъде много по-уютно и удобно, докато гледате филм или се любувате на камината, докато се наслаждавате на топлината, която излъчва.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap