Идеи за уютна всекидневна

Всекидневната е едно от любимите помещения във всеки дом и всеки би я асоциирал с отдих или време, прекарано с близките хора. Когато искаме да разпуснем от дългия и изморителен ден, прибирайки се в нашите домове, първото нещо, което прави е да си налеем чаша хубаво вино и да се преместим във всекидневната, за да си отпочинем.

Ето защо е и толкова важно по какъв начин тя е обзаведена и какъв е нейният дизайн. Крайната цел е да ни бъде уютно и комфортно, когато прекарваме време в това помещение.

Независимо от размерите на вашата всекидневна, ние имаме най-подходящите идеи, които ще превърнат в помещението ви място за релакс и отдих и ще го направят особено приятно.

Ето някои идеи, които ще ви покажат по какъв начин може да разположите дивана или креслото, с което искате да обзаведете вашата всекидневна.

Мебелите да са далеч от стената

Един много интересен начин, благодарение на който може да създадете оптически вашата всекидневна да изглежда по-голяма. Ако това е вашата цел, не се колебайте и опитайте да издърпате мебелите към центъра, за да придадете на по-свободно усещане и да създадете илюзия за повече пространство – плюс това този вариант ви предлага възможността да поставите други мебели отзад, като бюфет например.

Комбинирайте различни мебели

Още една интересна и нетипична идея е комбинацията от различни мебели за вашата всекидневна. Комбинирайте диван с две кресла или фотьойл, а може и по-ниски столове. Поставете масичката на централно място, а на разстояние от нея сложете мебелите, като ги подредите симетрично.

Ако се притеснявате, че смесването на различни форми и размери може да изглежда малко несъответстващо и всекидневната ви да не изглежда добре, оставете един елемент еднакъв във всеки. Може той да бъде подобен цвят, плат или декорация, или използвайте голям килим или мокет, който да допринесе допълнително усещане за уют и комфорт.

Фотьойли вместо диван

Понякога помещението, което сте избрали да бъде вашата всекидневна е твърде малко и ако решите да изберете да го обзаведете с диван, то ще изглежда още по-малко. Някои дивани са прекалено големи и неподходящи като избор. Но пък винаги има решение и може да изберете фотьойлите пред дивана. Те също допринасят за усещане на комфорт и са много удобни. Има богат избор от фотьойли с различни форми и дизайн, които ще направят вашата всекидневна да изглежда по-уютна и красива.

Помислете за камина или телевизор

Какво е всекидневната ако няма в нея поставен телевизор или камина, а защо не и двете? Камината допринася особено чувство за уют, комфорт и романтика. Помислете и за поставянето на голяма плазма, която да е срещу дивана и масичката, за да може да гледате спокойно филм или интересно предаване, излежавайки се на дивана.

Камината изисква допълнителна поддръжка и почистване, но ако проучите добре детайлите около нея, ще може да намерите решение и  в същото време да я изберете за част от вашата всекидневна.

Вероятно размерите на всекидневната ви ще определят до известна степен разположението на диваните и столовете, но противно на общоприетото схващане, когато става въпрос за идеи за диван в хола, традиционният модел срещу стената не винаги е най-доброто разположение, дори и помещението да е малко.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap