Избор на завеси за всяка стая

Професионалистите в интериорния дизайн не подлагат на съмнения избора на завеси почти не подлежат на обсъждане по време на процеса на проектиране. Една красива драперия винаги прави стаята да се чувства завършена.

Но няма да искате да бързате в процеса на закупуване на завеси. Оказва се, че има много важни фактори, които трябва да имате предвид, когато избирате цвят на завесата за всяка стая в дома си. По-долу експертите преценяват какво да имате предвид, когато избирате цвят на завесата за вашето пространство.

Завесите не трябва да бъдат първа покупка

Когато проектирате стая от нулата, завесите всъщност може да са една от последните ви покупки. Изборът на цвят на завесата не е непременно първият избор, който правите, когато проектирате пространство. Всъщност това трябва да е един от последните избори, които правите. След като изберете цвета на боята, килимите и обзавеждането, можете да определите дали искате завесите ви да са фини или искате да добавите смели акценти към стаята си.

Погледнете цвета на стената си

Когато дойде време да потърсите завеси, погледнете боята за стената си. За един модерен дом, цветът на драперията може да бъде една стъпка по-тъмен или по-светъл от боята на стената. В този вариант, завесата ще е по-скоро част от фона, отколкото да бъде централно място за стаята.“

Друг съвет е да изберете завеси въз основа на допълнителния цвят, което означава противоположния цвят на основната мебел в стаята.

Белите завеси често са финалният щрих към дадена стая, което улеснява следващото добавяне на текстура към вашето пространство. Но ако се чувствате жизнени, непременно кажете „да“ на цвета. Ако сте по-смели и искате повече смела визия, изберете пердета с някаква шарка към тях.

Обърнете внимание, че типът стая може да повлияе на избора на завеси

В зависимост от вида на стаята, която дизайнерът проектира, може да избере различен подход. Например в хола, може да се използват завеси с щампа в малък мащаб, тъкана текстура или райе в хола. В трапезарията, където обикновено има по-малко тапицерия и други меки покрития, може да се внесе по-смел цвят. В детската стая, игривите мотиви съобразени с възрастта на детето също са добър вариант.

Поръчайте мостри, преди да поемете ангажимент

Ако все още не сте го направили, винаги е най-добре да пробвате плата за пердета у дома, преди да направите поръчка. Винаги е добре първо да поръчате мостри, дори ако търсите неутрална тъкан. В крайна сметка е важно да добиете представа как ще изглежда тъканта, когато осветлението в стаята се променя през деня.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap