Съвети при избор на интериор за детска стая

Децата са най-хубавото нещо на света.

Детска стаяА какво по-голямо щастие от това, домът ти да е изпълнен с детски смях. За родителите най-ценното и важно нещо са децата. Създаването на детска стая е вълнуващ процес за всяко семейство. Но не толкова лесен, колкото изглежда. Когато се избира интериор трябва да се вземе под внимание възрастта на детето и фактът, че то расте.

Според специалисти дизайна на детската стая трябва да определя хобитата на детето и да го насърчава да се развива. Водещи фактори при създаването на помещението трябва да са безопасността и удобството и уютът. 

Дизайнът на детската стая се нуждае от много внимание. От важно значение са и размерите на стаята и мебелите и играчките да са поставени на правилните места. Също така трябва да има и свободно място за игри, защото все пак това е детска стая и детето има нужда от пространство, за да играя на воля. 

Избор на цветове за детска стая

Цветът също е от съществено значение. Неговият избор  зависи от темата на интериора. Ако стаята е предназначена за момиче, за предпочитани са розовите нюанси. Сините и зелените нюанси пък са подходящи за момчето. Избягвайте твърде ярки цветове. Според интериори тези нюанси оказват натиск върху бебето, което ще се отрази неблагоприятно на емоционалното му състояние.

Най-доброто предложение е  пастелната гама, като се добавят към нея ярки акценти. Те могат да се добавят под формата на възглавници, завеси, килим, апликации по стените и тавана. Психолозите препоръчват да се използват цветовете – кремаво, зелено, синьо и бежово за интериора на детска стая. Ярките цветове е подходящо да бъдат предназначени и разположени в мястото за игра. 

Начини за проектиране на детска стая

Дизайнът на детската стая задължително трябва да бъде избран и съобразен с възрастта на детето. Ако бебетата са от различен пол  и живеят в една обща стая, задължително е всеки да има свое собствено място. Не трябва да се забравя при разделянето на пространството на сегменти, да се остави нещо общо между тях, за да може интериорът на детската стая да изглежда цялостен, а не разделен. Като идеи може това да бъде подово покритие с едноцветна палитра. 

Цветова схема на стаята

За да бъде правилно подбран дизайнът на детската стая, трябва много добре да се обмисли цветовата гама. Като за начало е нужно да се определи основния цвят и допълващите го нюанси. Но преди всичко това трябва да сте добре запознати с разликите в цветовото възприятие между деца и възрастни. 

Пастелната гама допринася за умственото развитие и емоционалното състояние на детето.

Аксесоари в дизайна на детската стая

ДетскаЗа декорацията на стаята трябва да се обърне специално внимание.  Най-често срещаните аксесоари са играчките и различни рисунки, бебешки възглавнички, столчета, къщички за игра, рафтове за книжки и мини диванчета.

Стаята за момче може да бъде с интериор определен според интересите и вълненията на детето. Същото важи и при момичетата. 

Важно е да се спазват следните правила:

– Възможността да се регулира температурата в помещението.

– Правилното осветление. 

– Използване само  на безопасни материали в дизайна.

– Лека, успокояваща детето гама от цвета, без прекалено ярки и натрапчиви нюанси. 

Източник: https://bg.expertolux.com/

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap