Най-подходящите цветя за тераса (част първа)

Когато живеете в жилище, най-важното е да го чувствате като ваш дом.

AstersА домът трябва да е уютен, красив и да е мястото, където да си починете и релаксирате. Далеч от всички. Далеч от проблемите в работата. Все повече семейства предпочитат жилищата им да разполагат с тераса, където да пият сутрешното си кафе на свеж въздух или да се отдават на следобеден отдих. Да потърсят уединение, а защо не и да се наслаждават на чаша вино, късно вечер, след дългия и изморителен работен ден. За да се чувствате уютно обаче на вашата тераса, е необходимо да я обзаведете красиво, така че да нямате търпение да се приберете у дома, за да прекарате малко време релаксирайки там.  Цветята са най-красивата жива декорация, с която може да обзаведете вашата тераса или балкон.

Вижте кои са най-подхождащите цветя за отглеждане на тераса и през кои сезони.

Есенните цветя на балкона цъфтят с интензивни цветове дълго време

Астри

Астрите са многогодишни растения, които могат да зимуват в земята. Сред тях има видове, които цъфтят през пролетта и лятото, но най-интересната група са есенните астри , чиито цветя могат да зарадват с цветове, вариращи от розово, през люляк, лилаво, до синьо. Повечето есенни астри започват да цъфтят през август и завършват през септември. На някои може да се наслаждаваме и до края на ноември. За да цъфтят красиво, тези цветя се нуждаят от слънчево място и редовно поливане. Едно от условията за отглеждане на астрите е веднъж на две седмици да се добавя тор, за да се удължи цъфтежа и да се подновят цветята.

Кампанула 

Кампанулите са издръжливи цветя и са много предпочитани за декорация на  балкона. Най-добре е  камбанулата да се постави във висяща сеялка в непосредствена близост до прозорците със западна, южна или източна ориентация.

Хелениум

Неговите цветове са  близки до нюансите на залеза, което го прави  олицетворение на есенния сезон. Той е идеален за хората, които харесват цветята и искат терасата им да е обзаведена с тях, но са прекалено заети да полагат необходимите грижи за отглеждането им. Хелениумът не изисква почти никакви грижи. Единственото от което има нужда е слънчева светлина и редовно поливане.

Вербена

CampanulaЦвете, което цъфти от пролетта до есента и не изисква много грижи. Достига височина от 15 до 30 см. Вербената е едногодишно растение. Цъфти в бяло, розово, червено, прасковено и пурпурно. Обикновено се отглежда във висящи саксии.

Пеларгониум

Известно у нас като мушкато, пеларгониумът е лесно за отглеждане, но много красиво цвете. Може да се гледа както в стаята, така и на терасата, балкона или на двора. Среща се в бяло и във всичките нюанси на малиново. Расте на светли, полусенчести и дори на северни изложения. Може би затова почти няма къща, в която да не се отглежда мушкато.

Тагетес

Едно от най-използваните цветя за декорация на балкони, тераси и градини. Сухоустойчиво растение, а корените му пък за щастие бързо се възстановяват при засушаване. Чувствително е към измръзване. Тагетес цъфти от юли до късна есен.

Карамфил 

Името му означава „божествен цвят“. Неслучайно е и едно от най-разпространените цветя за рязан цвят. Карамфилът предпочита слънчевите части на балкона. Също издържа на засушаване. Цветовете му са най-различни – бели, червени, жълти, оранжеви. При правилно полагани грижи цветът на карамфила живее около 3 месеца. Нуждае се светлината, топлината и водата.

Източник: https://haskovo.live/; https://maistorplus.com/

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap