Нека бъде лято: Интересни идеи за кухня на открито

Обожаваме топлите месеци, а няма нищо по-приятно от това да прекарваме колкото се може повече време навън, а една кухня на открито е голямо предимство и истината е, че няма да ви струва кой знае колко скъпо, за да я създадете.  Истината е, че готвенето на открито не се ограничава до обикновените скари на дървени въглища и пропан, както повече от вас може би си мислят.

Модерните кухни, предназначени за вътрешния двор, могат да включват и високотехнологични уреди и сложни компоненти, за да създадат лесно за използване, луксозно пространство, което да се превърне в уютна част от вашия дом, а готвенето – любима дейност.

Съвети за създаване на кухня на открито според вашите нужди

Проучете видовете кухни на открито

Определянето на най-доброто място за готвене на открито за вашия дом ще зависи от вашия бюджет, начин на живот и разбира се  пространството, с което разполагате. В най-основния си вид външната кухня може да има грил и компоненти като външен бар, който да служи и като плот.

Вашата настройка може да бъде толкова екстравагантна, колкото искате: Подобно на други ремонти и проекти във вашия дом, вие можете да проявите креативност, когато избирате какво да включите. Не се ограничавайте и създайте кухня на открито за чудо и приказ.

Обърнете внимание със свободното място

Ако живеете в много голяма къща, тогава вашето предизвикателство може да бъде да се уверите, че не се налага да ходите твърде далеч от къщата, за да достигнете го кухнята. Повечето имоти са по-малки и предлагат по-малко възможности за създаването на кухня на открито. За щастие, дори малките външни кухни могат да осигурят много възможности по отношение на уреди, водопроводни инсталации и плотове.

Измерете пространството, за да разберете по какъв начин може да подредите уредите. Ще имате ли място да сложите всичко, което искате? След като определите областта, с която трябва да работите, можете да започнете да избирате конкретни елементи, които да включите.

Избор между постоянни и преносими опции

Ако наемате или планирате да се преместите през следващите няколко години, най-добре е да обзаведете външната си кухня с уреди и функции, които ще са удобни за преместване. Например, самостоятелна скара може да се съчетае с преносими колички, които да се използват като плотове „направи си сам“ или остров за барбекю, който също е на колелца.

Определете удобно и безопасно място, след което започнете да мислите за материали, които си подхождат с екстериора на вашия дом и са достъпни на място.

Разберете предпочитаните от вас стилове на готвене

Определете любимия си стил и метод на готвене на открито. Кухнята на открито може да включва всичко. Важно е да решите дали ще приготвяте храната си навън или ще използвате вашата вътрешна кухня за това. Ако всички приготовления ще се извършват във вашата външна кухня, вероятно ще трябва да спестите място в бюджета (и вашето пространство) за плот и мивка.

Въпреки че е вълнуващо да започнете нов проект, също така много лесно може да започнете да имате и нереалистични очаквания, когато планирате външна кухня. След като вземете решение за общ план, помислете за основните елементи, за да сте сигурни, че е в съответствие с вашите нужди и бюджета, с който разполагате.

 

 

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap