Как да изберете тапицерия за диван и други мебели

Искате да закупите мебели, но не знаете с каква тапицерия за диван и другите мебели ще е най-подходяща. Тапицерията е сред най-важните фактори при избора на диван, защото тя ще поема трафика от сядането и ставането всеки ден, от случайните разливи, от присъствието на животните и т.н. Да, и цветът е важен, но има други фактори също толкова важни при избора на тапицерия за диван.

Издръжливост на тапицерията

Значението на издръжливостта на тъканите варира в зависимост от самата мебел, в коя стая се използва и индивидуалните аспекти на семейството, като например дали в къщата живеят деца и домашни любимци. Вашият избор на плат трябва да отразява тези фактори.

Тъканите модели издържат по-дълго от щампованите. По-издръжливи са тъканите тапицерии с по-голям брой нишки и стегнати тъкани. Броят на нишките се отнася до броя нишки на квадратен сантиметър плат, а по-плътната тъкан издържа по-дълго.

Изберете плат според това кой ще използва вашия диван. Ако вашите домашни любимци споделят вашия диван с вас, помислете за микрофибърна тъкан или кожа, защото те могат да издържат на допълнително износване. Издръжливостта на тъканта е важна, ако вашият диван или столове ще се използват ежедневно.

Стил и визия на тапицерията

Изберете плат, който допълва самата мебел, независимо дали е диван, фотьойл, кресло, столове. Цветът, стилът и визуалното представяне трябва да допълват и интериора на помещението, в което мебелите се ползват.

Как да изберете тапицерия за диван и други мебели

Вашият избор на тапицерия трябва да е в хармония със стила и характера на парчето, което покрива. Например, традиционен плат е предпочитан избор за мебел в традиционен стил. Въпреки това, ако имате приключенско чувство за стил и ноу-хау да обедините два привидно различни стила, давайте. Този подход добавя оригиналност към вашето пространство. Пример за този неочакван избор може да бъде геометричен дизайн върху стол с крилата облегалка. Този пример работи най-добре в стая, която е съвременна, като столът с облегалка е акцент сам по себе си, така че принтът да се свързва с останалата част от декора.

Някои тъкани изглеждат небрежни, докато други изглеждат по-официални. Изберете тъканта, която отразява вашия стил и настроението на декора в тази стая.

Помислете за мащаба на модела. Тя трябва да отговаря на размера на мебелите, които покрива, както и на размера на стаята. Голям удебелен шаблон може да работи по-добре в по-голяма стая, докато по-приглушен или по-малък може да бъде по-добър избор за по-малко пространство.

Цвят на тапицерията

Цветът на тъканта много често е първият избор, който правите, когато купувате мебели, защото има значително влияние върху вашия декор, особено ако става дума за голям диван, който ще доминира в стаята.

Уверете се, че вашият избор на цвят е този, с който можете да живеете щастливо дълго време. Например, може би е най-добре да избягвате много смел цвят за по-малка стая, особено ако вашият диван също е голям. Неутралните като цяло са най-безопасният маршрут, тъй като са склонни да удовлетворяват с времето.

Избягвайте деликатно оцветени тъкани, ако имате деца или домашни любимци.

За да постигнете правилното настроение, помислете за цветовата температура. Топлите и студени цветове влияят на настроението на стаята и този аспект трябва да бъде част от решението. Избягвайте модерните цветове, освен ако не ги харесвате. Те могат да изглеждат остарели много преди диванът или столът да имат нужда от възстановяване.

Специални съображения при избор на тапицерия за диван и други мебели

Как да изберете тапицерия за диван и други мебелиИма някои други фактори, които трябва да имате предвид, преди да направите избор на мебелна тапицерия. Те са свързани със средата, в която ще поставите дивана си. Стаята ви получава ли много слънце или има влага? Има ли домашни любимци, които споделят мебелите с вас? Някой страда ли от алергии?

Устойчивост на избледняване: този фактор е важен, ако ще бъде поставен в стая, която получава много слънчева светлина или близо до прозорец.
Устойчивост на плесен: потърсете плат, който е устойчив на плесен, ако живеете във влажен климат.
Алергии: помислете за плат като микрофибър за определени алергии, защото не оставя мъх и не привлича прах. Има хора алергични към синтетични тъкани, тогава също трябва внимавате.
Домашни любимци: Ако имате домашни любимци, избягвайте да използвате деликатни тъкани като коприна или всякакви тъкани с много текстура. Изберете вместо това подходяща за домашни любимци тапицерия. Такива са микрофибър, кожа, канава.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap