Избор на цветен диван

Ако сте готови да купите цветен диван, но все още има част от вас, която се нуждае от убеждаване,  в следващите редове, ние сме претеглили предимствата и недостатъците. Вижте какво имаме предвид!

Първо, под цветен диван имаме предвид нещо различни от неутралните цветове, които преобладават на пазара. Цветни дивани са червените, жълтите, жълтите тиква, зелените, сините, лилавите, розовите. Пазарът е изпълнен с всякакви видове дивани, така че цветните също имат място в това разнообразие.

Предимствата на избора на цветен диван

Цветни животворни цветове предадени върху дивана могат следните неща.

  •     С един замах стават господари на положението в стаята.
  •     Незабавно осветяват интериора благодарение на цвета.
  •     Придават на стаята интересна фокусна точка.
  •     Намаляват нуждата да имате цвят навсякъде в интериора.
  •     Помагат за създаването на повече настроение и положителна атмосфера.

Минусите от избора на цветен диван

  • Този избор има своите недостатъци, така че преценете и следното:
  • Сблъсък със съществуващия ви декор, което означава, че може да се наложи да редекорирате стаята.
  • Силният цвят може да бъде прекалено властен.
  • Изисква малко повече мисъл, когато пазарувате дивана.
  • Цветът може да се харесва на вас и да ви е любим, но не и  на всички останали.
  • Тези дивани са по-податливи на избледняване на пряка слънчева светлина.

Как да изберете правилния цветен диван за вашето пространство

Избор на цветен диван

Времето и проучването са от ключово значение за намирането на цветен диван за вашия дом, независимо дали това ще бъде вашият основен диван в хола или по-скоро впечатляващ диван във вашия кабинет, трапезария или другаде. Задаването на няколко въпроса ще ви помогне да направите правилния избор на цветен диван:

Къде искам да бъде диванът? Царственото разположение в хола е най-чест избор. Тогава основно се взема предвид размерът на помещението съществуващата декорация и какви промени ще доведе цветния диван на базата предимствата и недостатъците, които споделихме.

Някои хора обичат цветните сблъсъци, други не. Помислете дали искате диванът ви да носи целия цвят и да бъде заобиколен от приглушени нюанси (напр. кремаво, бяло, бежово, сиво, бледо синьо и сиво) или искате диванът ви да носи цвета заедно с останалата част от вашия декор също? Ярките цветове могат да работят заедно, но може да си изисква намесата на интериорен декоратор.

Колко ще се използва диванът? – това също е важен въпрос. Изборът може да зависи от това дали вашият диван ще се използва ден след ден във всекидневната или ще бъде по-скоро мебел за витрина, която използвате от време на време, или дори изобщо не (защото той е там, за да не прави нищо повече от това да изглежда страхотно). Първата ситуация може да смекчи избора до по-малко ярък цвят, вторите две, може да ви накарат да търсите нещо по-ексцентрично.

Избор на цветен диван

Искам диванът да се откроява! Малко или много?  Това зависи от любовта ви към ярките цветове, както и от цялостната ви цветова схема. Може да си мислите, че „колкото по-ярко, толкова по-добре“ или може сте по-предпазливи. И двете опции са добри; в края на деня е важно да сте 100% доволни от избора си на цветен диван.

Искам диванът да е само едноцветен или шарен? Едноцветните дивани са чудесни. Шарените дивани сами по себе си са произведения на изкуството и са в състояние сами да бъдат звездата на всяка стая. Колко ярки и смели искате да бъдете?…

Съвет: ако вашият диван е изключително смел като цвят, помислете за рационализиране на някои от заобикалящите ви мебели, за да сте сигурни, че цялостното въздействие няма да се размие от всичко останало.

Ние препоръчваме да разгледате онлайн различни решения на хора, които вече са намерили мярката: цветен диван в неутрална по цвят стая; шарен диван в стая максимализъм стил. цветен диван в скандинавски стил стая, цветен диван в стая подредена еклектично. Изборът е голям и може да ви обърка. Можете да потърсите мнението на специалисти или да прочетете статии за съчетания на цветовете в интериора.

 

 

 

 

 

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap