Как да инсталирате соларни панели: Полезни съвети

Слънцето е най-важният ресурс на земята.

Оказва се, че не всичко е лошо за нас. Всеки ден слънцето грее над главите ни, попивайки енергия като нищо друго. Ние използваме тази енергия, за да управляваме нашите светлини и да отопляваме домовете си. Слънцето също така захранва всички наши устройства, включително компютри, мобилни телефони, преносими компютри и телевизори. Да се ​​използва тази енергийна ефективност означава инвестиране в слънчеви панели, които могат да осигурят електричество за вашия дом или бизнес. Когато инсталирате слънчеви панели на покрива си, вие всъщност правите инвестиция и в бъдещето на планетата. Електричеството, което използвате през лятото, е повече от достатъчно за нуждите ви през зимата, когато е твърде студено за отопление. Слънчевите панели са евтини, лесни за инсталиране и нямат разходи за поддръжка. Те също са много ефективни в сравнение с други средства за производство на енергия от възобновяеми източници. Тъй като слънчевата енергия става все по-достъпна, време е да започнем да мислим как да я използваме ефективно, за да не я използваме твърде бързо!

Избор на най – добрите соларни панели

Как да инсталирате соларни панели: Полезни съвети

Панели за слънчева енергия

Соларните панели са ефективен начин за захранване на дома с електричество. Те са добра инвестиция, за по – евтин и безвреден за околната среда ток. Те се предлагат в различни варианти, а цените им варират спрямо производителя и монтажа. Те могат да бъдат монтирани, както на покрива на жилищни сгради, така и на покрива на къща.

соларни панели

Соларни панели за къща

Много важно за монтажа и функционалността на  соларните панели за къща е местоположението. То определя , колко точно може да бъде захранен домът от панелите – цялостно, частично или в комбинация от панели и ветрогенератори например. Когато например къщата, няма достъп до електропреносната мрежа, ще имате нужда от соларна система, която работи самостоятелно.

соларни панели за покрив

Слънчеви батерии за електричество

Как всъщност работят слънчевите панели? Те събират светлината излъчвана от слънцето, като я превръща в чиста електрическа енергия. 

Тази енергия е достатъчно силна да захранва повечето електрически уреди в дома. Има няколко комбинации от слънчеви батерии, за които може да потърсите препоръка от професионалисти при закупуването им. 

Отопление на слънчеви панели/ Соларен покрив:

Комбинирани соларни панели ток и вода

Соларните панели, както вече уточнихме могат да бъдат много видове. Най – предпочитаната комбинация са соларните панели с ток и вода.  Този тип предлага топлина, ел. енергия, а в по – модерните варианти и охлаждане. 

Напояване със соларни помпи:

Слънчевата енергия, бъдещето на планетата:

соларни панели монтирани на покрив

Тип соларни панели 

  • Монокристалните и поликристалните соларни панели са двете групи, на които се разделят ;
  • Различават се по цвят, устойчивост, ефективност ; 
  • Трябва избора на панели, да бъде добре обмислен, а за предпочитане е и консултация с професионалисти в сферата ;
типове соларни панели

Най-новите соларни панели:

Как да инсталирате соларни панели: Полезни съвети

Панели с обратен контакт

Този тип панели доста прилича на обикновените панели, като се смята, че  е по – ефективен. 

Панели с тънкослойни соларни клетки

Тази технология все още не е напълно развита. Тънкослойните панели се изработват от тънък материал, които се разполага върху стъкло или метал. Те често се използват при градинското осветление, като все още продължават развитието си в други сфери. 

Двулицеви панели

Този тип панели разполага със слънчеви клетки от двете си страни. Монтажът им е сходен с този, на обикновените панели, като вертикалното им поставяне също е възможно. Те улавят над повече от 20 % слънчева енергия, от обикновените панели.

соларни панели за къща

Колко ще струва фотоволтаична система за къща?

Както вече казахме, цената се определя от много фактори. Най- добре е да посетите, няколко места, които предлагат тази услуга и да сравните предложените оферти.

Как да инсталирате соларни панели: Полезни съвети

Соларно зарядно:

Примери за соларни панели във двора:

Как да изградим домашна ел. централа:

Примери за покривни соларни инсталации:

Как се инсталират фотоволтаични модули:

Надяваме се, нашите примери да са ви били от полза. За още полезни съвети и идеи, как да преобразите дома си , разгледайте нашият блог.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap