Как да накараме домът ни да ухае приятно – идеи за постигане на свеж аромат

Може би не сме се замисляли как да накараме домът ни да ухае приятно. Ако трябва да бъдем искрени, почти никога не се сещаме за това колко важно е това за нашия дом. Въпреки че пренебрегваме тази малка подробност, тя е от изключително важно значение. Независимо колко добре направен е Вашия ремонт или с колко скъпи мебели сте обзавели стаите, ароматът е това, което привлича и това, което отблъсква.

Разбира се всяка домакиня мечтае за дом със свеж и приятен аромат, който да опиянява всеки гост, а и самата нея.

Как да накараме домът ни да ухае приятно

Използвайте различни аромати, за да създадете различни настроения

Комбинирайте няколко аромата. Всяка стая да ухае на различен аромат. Внимавайте да не се сблъскат два прекалено силни аромата, защото това не би било никак добре. Изберете свежи и сладникави аромати, които ще направят атмосферата още по-приятна. Накарайте всеки един гост да се потопи в прекрасните ухания, като създадете усещане за преживяване и приятно пътуване.

Въведете един основен аромат в дома си

Ако не сте привърженици на смесването на различни аромати, то тогава изберете един единствен, който ще е отличителната черта на Вашето семейство. Разбира се изборът е изцяло Ваш, защото имаме различни предпочитания и изисквания. И все пак изберете нещо свежо и сладникаво.  Тежките аромати едва ли биха пресъздали приятна атмосфера.

Ароматът на природата

Едва ли има аромат, който да е по-свеж и по-приятен от този на природата. А неговото постигане е толкова лесно – просто отворете широко вратите и прозорците и оставете известно време да влезе свеж и чист въздух, а заедно с него и приятен аромат. Най-доброто време, когато може да направите това е рано сутрин. Не забравяйте да отворите прозорците и няколко минути преди лягане, за да спите на чист въздух, което ще подобри вашия сън.

Изберете ароматни билки

Пресни билки като босилек и мента излъчват прекрасен аромат в кухнята. Поставете ги на маса или перваза на прозореца и се уверете, че има добър въздушен поток, или можете да опитате да засадите идея за мини градина с билки – кутия, препълнена с майоран, маточина и розмарин – точно до задната врата. По този начин ще получите обонятелен удар в момента, в който излезете навън.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap