Как да поддържате хладна спалня през лятото

Когато казваме хладна спалня през лятото, нямаме предвид да е лишена от горещи страсти, но всеки един миг от горещото лято в спалнята да бъде приятен за тялото, а оттам и за добрия сън. В този смисъл, ето няколко бързи съвети за хладна спалня през лятото при това без да включвате климатик, който принципно не е препоръчителен за спалното помещение.

Как да поддържате хладна спалня през лятото

 

На снимката виждате спалня с леки ленени чаршафи. Остава домакините да предприемат още няколко стъпки и спалнята, ще стане перфектно прохладна за спане и през лятото. Които са тези стъпки, прочетете надолу.

6 съвета за хладна спалня през лятото

Използвайте леки одеяла: заменете тежките одеяла с по-леки варианти, които осигуряват комфорт без да задържат топлината.

Преминете на леки памучни или ленени чаршафи: тези материи са дишащи и осигуряват по-добра циркулация на въздуха, което помага да се поддържа по-хладка атмосфера.

Инвестирайте в малък вентилатор: поставете малък вентилатор на нощното шкафче, за да осигурите постоянно движение на въздуха около вас. Не е нужно постоянно да е включен, но да имате алтернатива за по-горещи следобеди или вечери преди заспиване.

Влажност на въздуха: използвайте увлажнител на въздуха, който ще помогне да се намали сухотата и да се осигури по-приятна атмосфера. Съобразете тази покупка според това дали жегите при вас са съпроводени с голяма влажност на въздуха.

Как да поддържате хладна спалня през лятотоКак да поддържате хладна спалня през лятотоЕто съвети и от нашите приятелки от HappyWoman – как спалнята да стане по-уютна, вижте тук.

Изберете лек дюшек: заменете тежкия дюшек с по-лек вариант, който ще осигури по-добра циркулация на въздуха и ще ви помогне да се чувствате леглото си по-продължително прохладно.

Затворете щорите или  завесите: През деня затворете щорите или завесите, за да предотвратите прякото слънчево излагане и прегряване на стаята. Така вечерта ще сте се опазили от горещината, която иначе много лесно би влязла в светлата стая.

Следването на тези съвети ще ви помогне да поддържате спалнята си прохладна и комфортна през лятото.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 2 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap