Как да подобрите слушането на музика вкъщи

Знаете ли че, 1 октомври е денят на музиката. Нека да отпразнуваме този ден със следващите редове, които имат за цел значително да подобрят слушането на музика вкъщи. Все пак извън концертните прояви в клуб, зала или на открито, домът е най-подходящото място да се насладите интимно на музикалното изкуство.

Съвети за слушане на музика вкъщи

Днес хората имат възможност да слушат музика по много различни начини. Могат да изберат класическия начин с качествена стерео-уредба, където да пуснат любимите си дискове. Може да използват грамофон с модерни вградени опции – той може да просвири както плоча, така и с флашка с любимите ви изпълнители. Може да се усамотите с телефона си и с качествен чифт слушалки на уши или директно да пуснете музика от смарт-телевизора в хола.

Следващите съвети засягат различните видове начини на слушане. Например ако предпочитате да слушате музика на слушалки, следва да изберете такива, които ви доставят максимално удоволствие и не губите нито звук от музиката, която сте пуснали на телефона си.

Слушане на музика със слушалки

Първото правило при избора на слушалки за музика е да изберете такива, които ви позволяват да се насладите на музиката без да има опасност за слуховия ви апарат. За вкъщи най-добрия модел слушалки са „затворен тип слушалки около ухото”.

При слушане на музика със слушалки – контролирайте силата на звука до поносими нива – Ако слушате музика чрез телефона си, можете да използвате приложение, което да ограничи вредните нива на звук, без да ви лишат от музикалното удоволствие.

Кое е основното правило при избора на слушалки – използвайте такива, които не допускат външния шум докато слушате музика. Защото ако го допускат има вероятност да увеличите силата на звука, а това вече ще доведе до проблеми за слуха в дългосрочен план.

Общи правила за слушане на музика

Установете времеви лимит на слушане на музика – това е генерално правило. Не само силата на звука допринася за слухово увреждане, но и дълготрайността на излагане на музикалния звук. Даването на почивки при слушане на музика е чудесен начин за предпазване.

Никога не слушайте музика при максимално увеличение силата на звука – това не само че изкривява музиката, но и безкрайно вреди на слуха на вас и на околните. Така удоволствието от музиката се превръща в звуково замърсяване.

Ако редовно слушате музика – независимо дали на слушалки или на стерео-уредба – установете граница на звука и времетраене. Правилото 60/60 е чудесен старт. 60 минути музика, при 60% от силата на звука на техниката, която ползвате.

НЕ слушайте музика на лаптоп или на телефон, освен ако не са включени в система или звукът не е прекаран през слушалки. Техните високоговорители не са пригодени за музика и така освен, че измъчвате слуха си и вредите на естетическите си качества на възприемане, повреждате и техниката си.

Как акустичните панели подобряват слушането на музика?

За меломаните препоръчваме изграждане на музикален кът, който ще им позволи да слушат музика с отличен звук. Бихте могли да инвестирате в качествена музикална уредба, да поставите тонколоните в добра позиция за възприемане на музиката и да инвестирате в акустичен панел URSA, който да ограничи кънтенето в стаята, за да може музиката да звучи още по-чисто и непосредствено. Тогава наистина ще се насладите на музикалното изкуство!

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap