Кухненски диван – за удобство в дома

Един от начините да направите кухнята еднакво удобна и привлекателна за цялото семейство е като сложите кухненски диван в нея.  Струва ви се прекалено абстрактна идея? Вижте какво сме ви приготвили в тази статия, ще останете изненадани от отличната опция.

Защо да изберете кухненски диван?

Основната причина, поради която бихте искали да поставите диван в кухнята, е, че това може да бъде чудесен начин да съберете цялото семейство заедно по време на всяко хранене през деня, вместо да прекарвате време в различни стаи на дома.

Нещо повече, добавянето на диван в кухнята може да осигури допълнително място за сядане, когато имате гости. Диванът в кухнята също може да ви помогне да направите вашето пространство по-удобно и уютно. В зависимост от големината на трапезарията можете да изберете от достатъчно големи дивани или кушетки, така че много хора да могат да седят удобно заедно, без да се чувстват на тясно.

Друга причина, поради която може да искате да го направите, е ако търсите място, където да се отпуснете и да се насладите на малко време и в тази стая; може би обичате да шиете, да плетете или дори просто да си почивате, докато гледате телевизия или четете книги. Диваните са страхотни, защото осигуряват еднакво количество комфорт и уют.

5 съображения за избор на кухненски диван

Кухненски диван – за удобство в домаДа имате диван в кухнята си е чудесен начин да добавите допълнителни места за сядане. Но не е за всеки! На първо място, ако мислите да вземете нов диван за вашата кухня, важно е да прецените какъв вид диван ще работи най-добре за вашето пространство. Ако имате малка кухня, има дивани, които се сгъват и могат лесно да се съхраняват, когато не се използват. Ако имате повече пространство, може да има смисъл да вземете по-голям диван, който има повече място за сядане, когато гостите идват или по време на семейни събирания. Много разпространени са диваните тип кушетка, които са с крачета, вместо с плътна основа, което е по-удобна опция за хранене.

Второ, помислете колко хора ще използват тази конкретна мебел редовно. Ако е само за един човек, може би помислете за нещо по-малко и по-просто – ще заема по-малко място и няма да се чувства прекалено претъпкано само с един човек, седнал върху него. Въпреки това, ако имате деца, които обичат да играят игри или да канят приятели у дома, по-голям диван може да е по-подходящ, защото ще им даде достатъчно място за движение, докато играят.

Ето разбивка на основните неща, които трябва да имате предвид при избор на кухненски диван

Харесали сте идеята да добавите кухненски диван! Задайте си следните въпроси:

Имате ли достатъчно място?  Да, преценете големината на трапезарията, ако ви се струва прекалено отворена и има място за диван, направете измерване какъв тип ще пасне най-добре.
Ще бъде ли удобно?  От гледна точка на удобството в стаята и от гледна точка на типа диван. Тоест да не е тромав, но да е и удобен за сядане и евентуално за сядане по време на хранене или пиене на кафе.
Ще пасне ли на вашия декор? За щастие имаме голям избор от цветове на тапицерията, от които можете да избирате, така че винаги ще намерите такъв, който ще пасне на вашата цветова схема – от универсално сиво до изразително оранжево, или тъмно капучино – изборът е ваш!
За кой материал да внимавате? Диваните се предлагат във всички различни видове, включително кожа, кадифе и шенил, за да назовем само няколко. Трябва да изберете материал, който най-добре отговаря на вашия стил и нужди. Например, ако имате деца, най-добре е да изберете лесна за почистване тъкан, това важи особено за кухнята.

Ще има разливи и бъркотия в кухнята и те могат да ударят дивана. Платнените дивани са от доста добре познат материал и всяко петно ще изчезне бързо, ако го почистите на време.

Коженият диван също е чудесен претендент за вашия кухненски диван. Коженият диван се избърсва лесно, което го прави много практичен вариант. Друго предимство на кожата е, че не абсорбира мръсотия или миризми, които са особено разпространени в кухнята.

Плюсове и минуси на наличието на диван в кухнята

Кухненски диван – за удобство в дома

Независимо дали искате да се отпуснете след дълъг ден на приготвяне на вечеря или просто имате нужда от приветливо пространство, за да седнете и да се насладите на закуската си, наличието на диван в кухнята ви може да бъде отличен избор.

Предимства на наличието на кухненски диван

Диванът може да се използва като допълнителна седалка, когато имате гости за вечеря или други социални събирания.
Диванът може да се използва като място за хранене, ако има достатъчно място и е достатъчно широк, за да побере много хора наведнъж.
Диванът може да се използва като детска площадка за игра, където те могат да седнат, да четат книги или да си пишат домашните, докато вие можете да ги наблюдавате.
Диванът може да осигури допълнително място за съхранение, ако е необходимо (отдолу или отзад), което означава, че няма да се налага да се тревожите за бъркотията из цялата кухня и трапезария.

Недостатъци на наличието на диван в кухнята:

Може да заема ценно пространство в кухнята, особено ако е по-малка стая.
Лесно може да се изцапа, особено ако имате деца или домашни любимци.
Това е допълнителен разход, така че първо обмислете бюджета си.

Вижте още предложения за вас, в нашата категория Кухня, за да имате най-доброто и организирано пространство.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap